23948sdkhjf

Dømt etter Metallco-brannen

Så er dommen falt: Daglig leder, styreleder og selskapet Metallco Aluminium er dømt etter en eksplosjon i 2017 der to personer døde. Straffen er lavere enn aktors påstand.

Det var Oppland Arbeiderblad (OA) som først omtalte dommen. Avisa har fulgt saken tett siden 2017 og under rettssaken nå i vinter.

Aktor la ned påstand om fengsel i ett år og fire måneder for daglig leder i aluminiumsfabrikken. Gjøvik tingrett dømmer ham for overtredelse av arbeidsmiljøloven og setter straffen til fengsel i ti måneder,skriver Opland Arbeiderblad.

Samtidig dømmes styreleder Tord Linnerud til et forelegg på 120.000 kroner, mens bedriften idømmes en bot på 1 million kroner. Dommen var enstemmig.

Ifølge dommen baserte bedriften seg i for stor grad på at de ansatte gjorde jobben sin godt nok, uten å ta høyde for at mennesker gjør feil.

Forsvarsadvokatene la ned påstand om at alle parter måtte frifinnes og var kraftig uenig i premissene i tiltalen. Christian B. Hjort, som er den daglige lederens forsvarer, sier til NRK at han er skuffet over dommen.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109