23948sdkhjf

Haugesundsbedrift må si opp halvparten av sine ansatte

Det er oljeserviceselskapet DeepWell som varsler at de må si opp mellom 120 og 140 ansatte.

DeepWell, som holder til på Husøy utenfor Haugesund, har ifølge adm. dir. Jørgen Arnesen i selskapet ikke nok kontrakter offshore til å kunne holde på med full bemanning. Det betyr at et sted mellom 120 og 140 ansatte nå mister jobbene sine, skriver Haugesund Avis (HA).

DeepWell jobber både offshore og onshore, men det er spesielt offsjore-markedet som nå gjør at selskapet må si opp ansatte.

– I vår bransje lever vi av korte og lange kontrakter, som etter hvert går mot en ende. Nå er vi i en kontraktsituasjon som gjør at vi har mistet mye arbeid offshore. Equinor kom ut med en bred forespørsel som omhandlet mange ulike tjenester og produkter bakt inn i en kontrakt. Derfor var det ulike allianser som tilbydde sine tjenester. DeepWell var her i allianse med Halliburton. I de konkurrerende alliansene var det store selskaper som Baker og Schlumberger, så det kan ha vært en kombinasjon av teknologi, ulike løsninger samt pris som har vært utslagsgivende., forklarer Arnesen til avisa.

MISTER JOBBEN: Et sted mellom 120 og 140 ansatte mister jobbene sine i DeepWell. FOTO: DEEPWELL

Han sier det er tungt for både selskapet og de som nå blir berørte.

Den administrative direktøren i selskapet, sier at det nå er opp til dem å drive selskapet bærekraftig videre. Kontraktsituasjonen i olje- og gass-sektoren går raskt opp og ned.

-Vi vet at våre kunder setter pris på den jobben vi gjør, og nå må vi sørge for at selskapet kan drive videre og bygge det opp igjen, sier Arnesen til Haugesunds Avis.

DeepWell eies av oppkjøpsfondet Hitecvision, som sitter på en portefølje med 20 oljeserviceselskap. I fjor startet fondet et industrikonsern, som heter Moreld, og DeepWell er en del av dette milliardkonsernet.

Arnesen opplyser til avisa at dette ikke har hatt noe innvirkning på oppsigelsene som nå kommer, snarere tvert imot.

-Å være en del av et større konsern er bare en styrke, sier han, og legger til at ledelsen har startet dialog med fagforeningene om nedbemanningen.

-Dialogen har vært god, sier han.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.063