23948sdkhjf

Utvinningstillatelser er tildelt

Equinor er tildelt 17 nye utvinningstillatelser av Olje- og energidepartementet i forbindelse med «Tildeling i forhåndsdefinerte områder» (TFO) 2020 – 10 tillatelser som operatør og sju som partner.

– Vi er glade for tildelingen. Dette gir et viktig supplement til vår leteportefølje og grunnlag for fremtidige funn som kan realiseres i tråd med Equinor sitt klimaveikart, sier Nick Ashton, Equinors letedirektør for norsk sokkel.

Olje- og energidepartementet kunngjorde i dag at Equinor er tildelt 8 utvinningstillatelser i Nordsjøen og 9 i Norskehavet.

De årlige TFO-rundene er en sentral del av suksesshistorien på norsk sokkel. Etter at myndighetene innførte TFO-ordningen på begynnelsen av 2000-tallet er en rekke funn gjort i modne områder med kjent geologi og allerede utbygd infrastruktur.

Beliggenheten gjør at disse ressursene ofte kan realiseres med høy lønnsomhet og skape store verdier for samfunnet, samtidig som de kan produseres med et lavt CO2 fotavtrykk per fat.

Aker BP er tildelt andeler i 10 nye utvinningstillatelser (lisenser), hvorav åtte som operatør ved tildelingen i forhåndsdefinerte områder (TFO 2020).

Av de 10 utvinningstillatelsene tildelt Aker BP er sju i Nordsjøen (alle som operatør) og tre i Norskehavet (en som operatør). 

Vi er veldig fornøyde med denne tildelingsrunden. Vi ser flere interessante vekstmuligheter og nye letemodeller i lisensene som Aker BP har fått tildelt i dag, sier Evy Glørstad, direktør for Leting og Reservoar i Aker BP.

De årlige TFO-tildelingene fortsetter å være en veldig viktig bidragsyter til at Aker BP kan opprettholde en høy leteaktivitet i modne områder på norsk sokkel. Tildelingene styrker Aker BPs posisjon på sokkelen. Dette gir oss et godt grunnlag for å videreføre vår aktive letestrategi, sier Glørstad.

Tildelingene i TFO 2020-runden ble annonsert av Olje- og energidepartementet tirsdag 19. januar 2021. Totalt ble 61 lisenser tildelt til 30 selskap.

Vår Energi får 10 nye lisenser (hvorav fem som operatør) ved tildeling av forhåndsdefinerte områder på norsk sokkel for 2020.

- Vi er godt fornøyde med tildelingen. Vår Energi forsetter å styrke posisjonen både i våre egne kjerneområder og i andre attraktive områder på norsk sokkel. Vi har en langsiktig strategi for norsk sokkel, og de nye letelisensene åpner for spennende muligheter", sier administrerende direktør i Vår Energi, Kristin F. Kragseth.

 

 

Kilde: Pressemeldinger

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.093