23948sdkhjf

Equinor tildeler rammekontrakter for integrerte kabeltjenester

Altus Intervention AS og Archer Integrated Services AS får rammekontrakter for å levere integrerte kabeltjenester (wireline) innenfor brønnintervensjoner til Equinors faste plattformer. Samlet verdi er beregnet til i underkant av én milliard kroner årlig, og kontraktene vil ha en fast varighet på omkring fem år fra mai 2021.

Avtalene inkluderer opsjoner på tre ganger to år. Opsjoner for kabeltjenester til andre områder, eksempelvis mobile enheter, er også inkludert. Leverandørselskapene har hovedkontor i Stavanger og Sandnes og kontraktene er anslått til å sysselsette om lag 500 personer.

De nye intervensjonskontraktene innebærer en samling av ansvaret for intervensjonstjenester. Tidligere ble det tildelt separate kontrakter for kabel- og mekaniske tjenester, perforering, logging, samt traktor- og elektriske mekaniske tjenester. Nå har disse tjenestene blitt samlet i integrerte kabeltjenester, og leverandørene har etablert allianser for å kunne tilby komplette leveranser.

Altus samarbeider med Baker Hughes Norge AS og Archer har et samarbeid med Welltec Oilfield Services Norway AS og Schlumberger Norge AS. Det vil bli gjennomført krysstrening av ansatte for å øke kompetansenivået internt i alliansene.

– Dette er et resultat av vår langsiktige strategi for å få mer helhetlige løsninger, og mulighet til å modernisere intervensjonstjenestene. Det innebærer økt myndighet og ansvar for leverandørene, og vil åpne for mer prestasjonsbaserte kompensasjonsordninger. Nå styrker vi vårt arbeid med å bygge ett lag sammen med leverandørene, sier Peggy Krantz-Underland, direktør for Anskaffelser.

Hovedmålet med kontraktsoppsettet er å stimulere til sikre og effektive intervensjonsoperasjoner. Det har blitt lagt vekt på å utnytte ny teknologi og digitale løsninger, planer for utslippsreduksjoner, reduserte driftskostnader og mulighet for fjernstyrte operasjoner ved å flytte personell fra installasjoner offshore til land.

– Vi har generelt vært fornøyd med intervensjonstjenestene vi har fått fra våre leverandører, og nå ser vi fram til å forbedre oss ytterligere sammen med to sterke leverandørallianser. Vi ønsker å bevege oss i samme retning som i øvrige deler av boring og brønnoperasjoner, med operasjonssenter på land som støtter flere operasjoner offshore, sier Erik G. Kirkemo, direktør for Boring og brønn.

Ansvarsområder:

  • Altus Intervention: Gina Krog, Grane, Gudrun, Johan Sverdrup, Kvitebjørn, Oseberg, Martin Linge, Sleipner, Valemon, Veslefrikk, Heidrun, Snorre og Visund
  • Archer Integrated Services: Gullfaks og Statfjord

 

Kilde: Pressemelding fra Equinor

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11