23948sdkhjf

Brødrene Aa-gjestearbeider testet positivt

En utenlandsk arbeider ved Brødrene Aa har testet positivt for korona – til tross for at han 72 timer før avreise fra hjemlandet testet negativt.

Det opplyser Gloppen kommune i en pressemelding.

Den innleide arbeideren kom til Norge i forrige uke, og skulle gjestearbeide ved verftet Brødrene Aa. Men da vedkommende tok en såkalt hurtigtest ved ankomst til Norge, slo testen positivt ut. Dette til tross for at han hadde tatt en koronatest 72 timer før avreise fra hjemlandet som var negativ.

Nå skal det sies at hurtigtester har en større feilmargin enn normale koronatester, og vedkommende skal testes på nytt for å verifisere om den første hurtigtesten kom ut positivt. Fram til denne testen blir tatt i Gloppen, er personen satt i karantene, melder kommunen.

Vedkommende har hatt fem nærkontakter og alle disse er også blitt testet, og satt i karantene i 10 dager. Ordfører Leidulf Gloppestad opplyser i pressemeldingen at ingen av de seks har symptom på sykdom.

De seks blir nå fulgt nøye opp av Brødrene Aa, som Gloppestad mener har gode rutiner og oppfølging av smittetilfeller. Det har verftet vist tidligere.

Hvis nødvendig vil kommunens helsepersonell følge opp de som utvikler sykdom. Kommunen anser smittesituasjonen som oversiktlig og under kontroll.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078