23948sdkhjf

Metallco-brannen: Vil ha fengsel i ett år og fire måneder

Aktor i rettssaken etter Metallco-eksplosjonen, som kostet to ansatte livet, mener at daglig leder må settes i fengsel i ett år og fire måneder.

Det kom fram da aktor Marianne Djupesland torsdag holdt sin sluttprosedyre i rettssaken som tok til før jul i fjor.

«Mitt inntrykk er at Metallco Aluminium ikke har fulgt med i timen og har fortsatt med gammel sikkerhetskultur», sa Djupesland ifølge Oppland Arbeiderblad (OA). Hun la dermed ned påstand om ett år og fire måneders fengsel for daglig leder av bedriften.

– Det er hevet over enhver tvil at arbeidsmiljøet hos Metallco Aluminium ikke var forsvarlig i 2017, fastlo aktoren videre.

To ansatte mistet livet i ulykken, mens to andre ble hardt skadet i den eksplosive brannen ved Metallco i 2017.

Aktoratet mente videre at også styrelederen i selskapet, Tord Linnerud, ikke kan gå helt fri for ansvaret for ulykken. Djupesland mener at han bør idømmes et forelegg på 120.000 kroner og at selskapet Metallco Aluminium, bør dømmes til en foretaksstraff på 5,3 millioner kroner.

– Vi mener det er bevist at Linnerud ikke gjorde det han man kunne forvente, sa aktor ifølge OA.

Forsvarsadvokat Christian B. Hjort, som forsvarer daglig leder Terje Lofthus i saken, mener at det ikke er bevist at selskapet hadde dårlige rutiner, og at saken ikke dreier seg om det heller, men om hva som var årsaken til selve eksplosjonen. Hjort stilte spørsmål om det kan være at de to jobbet med smelteovnene, der brannen startet, fulgte rutinene som bedriften hadde.

Under torsdagens prosedyre var det også snakk om at menneskelig svikt kunne være årsaken til ulykken, som førte til at to ansatte døde.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078