23948sdkhjf

«Koronaverftet» ferdig med båt – et lyspunkt

Endelig et lyspunkt for «koronaverftet» til Havyard. Onsdag seilte brønnbåten «Reisa» ut fra Havyards verft i Leirvik.

Havyards verft i Leirvik i Hyllestad kommune har vært mye i pressen de siste månedene. To alvorlige smitteutbrudd har oppstått ved verftet, noe som har ført til både nedstengning og forsinkelser.

Men onsdag var en gledens dag både for verftet og for oppdragsgiver Norsk Fisketransport (NFT). I en pressemelding skriver NFT at da var nemlig brønnbåten «Reisa» klar for overlevering fra verftet, og båten seilte fra Leirvik.

«Reisa» er skip nummer fire i «Havtrans»-serien, og alle båtene er bygget ved Havyards verft. «Reisa» skal håndtere og transportere laks, og har en kapasitet på 3250 kubikkmeter i runde tanker, heter det i pressemeldingen.

– Det prosjektorganisasjonen og produksjonen i Leirvik har gjort er et mesterstykke og viser at mannskapet vi har her er dyktige skipsbyggere, sier prosjektleder Tore Bø ved Havyard Leirvik.

«Reisa» ble noen måneder forsinket. Det skyldes to ting: Det var en forsinkelse fra skrogverftet i Tyrkia, og at de to smitteutbruddene ved verftet i Leirvik sist høst.

– Likevel har utrustningen av båten gått raskere enn vi hadde trodd, sier Bø.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078