23948sdkhjf

Vard: Seks arbeidere testet positivt på Covid-19

Det var onsdag kveld påvist koronasmitte hos seks tilreisende arbeidere som er i karantene ved Vards brakkerigger. Alle tilreisende arbeidere blir testet rutinemessig ved ankomst til Vard, i tillegg til myndighetspålagte tester før avreise fra hjemlandet og ved ankomst til Norge. Fire av arbeiderne som testet positivt var i karantene på Trohaugen i Tomrefjord og to i Brattvåg.

Arbeiderne har ifølge en pressemelding fra Vard vært i karantene siden ankomst til Norge, og er overført til dedikerte isolasjonsbrakker på Trohaugen.

Alle har dokumentasjon på negativ test tatt i hjemlandet inntil 72 timer før ankomst Norge. I samsvar med Vards interne prosedyrer blir alle tilreisende arbeidere fra utlandet også testet av virksomhetens helseteam etter ankomst og ny test før karanteneoppholdet blir avsluttet. Dette er tilleggstester Vard tar på eget initiativ for å kunne oppdage om noen kan ha blitt smittet etter at test er tatt i hjemlandet, eller om man har blitt utsatt for smitte under reisen til Norge.

Vard skriver i meldingen at smittesporing er gjennomført. To av personene ankom i et større reisefølge, og denne gruppa vil bli spesielt fulgt opp av Vards helseteam. Det er totalt 45 nærkontakter som har vært i reisefølge med de seks arbeiderne. Alle nærkontakter har vært i karantene siden ankomst, og vil bli testet på nytt fredag.

ISOLASJONSRIGGER: De smittede ved Vard er overført til isolasjonsrigger ved brakkenriggene på Trohaugen.

Etter ferieavvikling i jule- og nyttårsuka venter Vard et stort antall tilreisende arbeidere som kommer tilbake i januar. Alle skal følge dei nye kravene fra myndighetene om innreiseregistrering, testplikt og karantene. I tillegg vil Vard fortsette med omfattende testing og karantenepraksis, med tett oppfølging av et dedikert helseteam. Basert på tidligere erfaringer fra høsten 2020 er virksomheten forberedt på at det en periode framover kan komme personer som tester positivt på Covid-19 til tross for testing i hjemlandet, og har utvidet støtteapparat og kapasitet på sine karantene- og isolasjonsrigger for å håndtere dette.

Ordfører i Vestnes kommune, Geir Inge Lien sier i en kommentar at Vard har et omfattende smitteforebyggende program som er utarbeidet i samarbeid med kommunen.

- Gjennom dette opplegget har man oppdaget og isolert tilreisende som har testet positivt på et tidlig tidspunkt, og det har ikke vært smitte i lokalsamfunnet som følge av arbeidere som har kommet fra utlandet til Vard. Vi har et felles mål om å beskytte kommunens innbyggere for smitte, samtidig som vi i fellesskap vil legge til rette for at industrien i kommunen kan holde aktiviteten i gang for å sikre lokale arbeidsplasser, og jeg er takknemlig for det nære og løsningsorienterte samarbeidet vi har i Vestnes, sier Lien.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.08