23948sdkhjf

Ny konsernsjef i Endúr ASA

Tidligere Norgessjef i NRC Group, Hans Olav Storkås, blir ny konsernsjef i det børsnoterte industrikonsernet Endúr ASA, som satser tungt innen marin infrastruktur og utbyggingsprosjekter innen landbasert oppdrett.

– Endúr er gått inn i en svært ambisiøs vekst- og konsolideringsfase, så det er et spennende tidspunkt å komme inn i selskapet på. Leverandørmarkedet innen marin infrastruktur er svært fragmentert. Jeg mener både private og offentlige kunder vil kunne dra nytte av mer helhetlige tjenesteleverandører, både fra et prosjektgjennomførings- og økonomisk perspektiv. Endúr ønsker å drive frem denne utviklingen, og jeg ser med stor glede og nysgjerrighet frem til å ta fatt på oppgaven, sier Hans Olav Storkås, som tiltrer sin nye stilling umiddelbart.

Storkås er en svært erfaren leder av organisasjoner som spesialiserer seg på byggeprosjekter og prosjektledelse. Han holdt inntil nylig stillingen som administrerende direktør for NRC Group sin norske virksomhet, som økte omsetningen fra 1,2 til 2,0 milliarder kroner i løpet av de 2,5 årene han ledet virksomheten. Før dette hadde han lederroller i AF Gruppen og var med på å etablere Risa Rock AS, som senere ble solgt til Lemminkäinen Norge (nå YIT). Han er utdannet sivilingeniør ved Norges tekniske høgskole.

Storkås overtar konsernsjefrollen etter Hans Petter Eikeland.

– Eikeland er svært dyktig til å restrukturere virksomheter og har gjort en prisverdig jobb med å slå sammen selskaper og snu skuta etter fusjonen mellom Bergen Group og Endúr Fabricom i 2019. Endúr har nå gått inn i en aggressiv vekstfase, fremdrevet av en innvannende oppkjøps- og konsolideringsstrategi som i økende grad retter seg mot prosjektbaserte bransjesegmenter som marin infrastruktur og landbasert oppdrett. Hans Petter og styret er derfor enige om at dette er riktig tidspunkt å trekke inn en annen type ledelseskompetanse for å kapitalisere maksimalt på mulighetene som ligger foran oss, sier Øivind Horpestad, styreleder i Endúr ASA.

I juni i år offentliggjorde Endúr en ambisjon om å utvikle selskapet til å bli den ledende marine tjenesteleverandøren i Norge innen 2022, med målsetting om driftsinntekter på mellom 2 og 2,5 milliarder kroner.

Siden da har Endúr fusjonert med Oceano AS, som er en leverandør av marin infrastruktur, og kjøpt opp BMO Entreprenør AS, som er markedsleder innen vedlikehold av kritisk marin infrastruktur som kaier, havner, demninger og broer.

– Vi forventer å gjøre ytterligere oppkjøp de neste månedene, og derigjennom ytterligere styrke Endúr’s fokus på den prosjektbaserte tilnærmingen innen marin infrastruktur og leverandørkjeden til havbruksnæringen. Styret mener at Hans Olavs omfattende erfaring fra å bygge opp og lede prosjektorganisasjoner er riktig for å lede denne utviklingen, sier Øivind Horpestad.

 

 

Kilde: Pressemeldidng fra Endur ASA

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109