23948sdkhjf

Mistet jobben, tilkjent erstatning

Etter 27 års ansiennitet i et oljeselskap, mistet han jobben. Nå er han tilkjent 900.000 kroner i erstatning og oppsigelsen er kjent ugyldig.

Det skriver Jærbladet.

I flere år, i 27 år, hadde mannen som nå er tilkjent erstatning, vært ansatt i oljeselskapet, senest som industrirørlegger. Høsten 2018 var jærbuen i kontakt med et bemanningsbyrå, som fant mannens profil på Linkedin. Han fikk tilbud om en stilling i et oljeselskap gjennom byrået, og selskapet godtok hans krav om minst to års arbeid pluss ett års opsjon. Det ble dermed inngått en arbeidskontrakt, og han sa opp stillingen han hadde hatt.

Men det skulle ikke gå mer enn tre måneder før han fikk melding fra bemanningsbyrået om at kontrakten med den nye arbeidsgiveren var avsluttet.

Det da mannen tok kontakt med advokat, og et møte med bemanningsbyrået innrømmet selskapet at oppsigelsen var uriktig og trakk den tilbake. Det var i mars i fjor. Litt senere samme måned fikk han ny beskjed fra bemanningsbyrået. Denne gang ble han permittert fra april med årsaksforklaring at selskapet ikke hadde fått oppdrag til mannen. Han ba da om et nytt forhandlingsmøte, som bemanningsselskapet avslo.

Da anmeldte jærbuen bemanningsbyrået, og i februar 2020 ble byrået dømt til å betale mannen 238.560 kroner i erstatning «for skyldig lønn og feriepenger». I tillegg fikk han 50.000 kroner i oppreisningserstatning. Ingen av partene skulle betale saksomkostninger, men mannen var ikke fornøyd og anket saken inn for lagmannsretten.

Det er denne dommen som nå er klar. Her går det fram av at oppsigelsen var ugyldig, og at selskapet han jobbet i må betale 453.600 kroner i erstatning for tapte inntekter og feriepenger. Mannen får også 50.000 kroner i oppreisningserstatning, i tillegg til å få dekket saksomkostningene med til sammen 370.133 kroner. Det betyr at mannen får tilkjent om lag 900.000 kroner.

Dommen i lagmannsretten var ifølge Jærbladet ikke enstemmig.

 

Kommenter artikkelen

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094