23948sdkhjf

DeepOcean frifunnet i Arbeidsretten

Fagforeningen SAFE mente at oljeserviceselskapet lønnet innleide arbeidstakere i strid med lønnssatsene i tariffavtalen. Nei, mener Arbeidsretten, det gjør selskapet ikke.

Dermed ble DeepOcean frifunnet i Arbeidsretten.

Det var altså Fagforeningen SAFE som hadde stevnet selskapet for retten, fordi foreningen mente at DeepOcean pliktet å gi innleid persnell samme lønns- og arbeidsvilkår som sine fast ansatte. Men det har ikke selskapet plikt til, ifølge en dom i Arbeidsretten.

Hevdet tariffstridighet

Ifølge Haugesunds Avis (HA) hevdet fagforeningen i sin stevning at «innleide fra Filippinene, Storbritannia og andre land gikk på lønnsvilkår i henhold til det landet de kommer fra. Dette mente SAFE var tariffstridig og kategoriserte det som sosial dumping».

Daglig leder i DeepOcean, Olaf A. Hansen, skriver i en e-post til avisa at ledelsen var skuffet over påstandene som ble framsatt i stevningen. Han understreker at selskapet følger gjeldende lover,regler og avtaler for både arbedistid og lønnsbetingelser. Dette fikk selskapet sagt tydelig fra om i retten.

Videre skriver han at de aller fleste offshorearbeidere i DeepOcean er fast ansatte, men at som en prosjektbasert organisasjon er man avhengig av å leie inn arbeidskraft med jevne mellomrom.

I dommen fra Arbeidsretten heter det blant annet:

«Det følger av Direkteavtalens punkt 2.2 at partene ikke kan inngå tariffavtale for andre arbeidstakere på samme område, med avvikende lønns- og arbeidsvilkår. DeepOcean AS har ikke inngått noen annen tariffavtale, men en avtale om innleie fra bemanningsbyrå.»

Dette betyr at innleide ikke behøver å lønnes som fast ansatte.

Brøt ikke opplysningsplikten

Fagforeningen SAFE anklaget også DeepOcean for å bryte opplysningsplikten om lønns- og arbeidsvilkår, siden de ikke fikk innsyn i de innleides arbeidskontrakter.

Også på dette punktet fikk Deepocean medhold i Arbeidsretten.

Kilde: Haugesunds Avis

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093