23948sdkhjf

Ku døde av aluminiumsboks

På nytt har ei ku fått i seg en aluminiumsboks og fått magesekken skåret opp.

Det var på nyttårsaften at ei ku på Dovre måtte avlives etter å ha spist for med rester av aluminiumsboks i seg. Det er ikke første gang det skjer. Stadig flere kaster fra seg drikkebokser av aluminium i naturen. Når dyr spiser ute i naturen får de i seg boksene og rester av disse som fører til at magesekken blir skåret opp og dyrene blør i hjel. Det var dette som skjedde på Dovre nyttårsaften.

– Folk må tenke seg om før de kaster slik søppel ut i naturen og på dyrka mark, sier Torbjørn Elvestad på Dovre til Gudbrandsdølen Dagningen, som først omtalte dyretragedien.

Elvestads jorde ligger tett inntil E6, og her kaster forbikjørende søppel inn på jordet. Kuene spiser så gress og annet fra jordet, og får i seg boksene. I romjula ble en av Elvestads kuer dårlig, og nyttårsaften måtte den bøte med livet fordi den hadde fått i seg deler fra en slik drikkeboks.

Kua hadde store smerter og fikk blod i avføringen. Det var da mistanken om aluminiumsbokser slo inn, og dyret måtte avlives ved hjelp av veterinær.

Når man kaster slike bokser ut på jorder, vil de forsvinne i gresset, og den bli kuttet opp i småbiter i runballpressen under slåtten. Da kuttes den opp til små biter som blir skarpe som kniver.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.08