23948sdkhjf

Større smitteutbrudd hos Aker Solutions

Til sammen 25 innleide arbeidere ved Aker Solutions anlegg på Stord har vært smittet av koronaviruset. Onsdag kom det melding om 13 nye smittede.

De 13 er en del av totaltallet på 25 koronasmittede ved Aker Solutions Stord. De 25 innleide arbeiderne er leid inn av et norskregistrert firma, og alle som nå er smittet kommer fra Polen.

Til Haugesund Avis sier informasjonssjef Odd Naustdal i Aker Solutions at firmaet har hatt smittetilfeller tidligere også, men er ikke overrepresentert.

Det som kanskje bekymrer mest er at alle hadde negativ godkjent test før avreise fra Polen, og så ble de testet ved ankomst til Norge. Videre har Aker Solutions testet de ytterligere tre ganger ved anlegget deres. Onsdag ble det meldt om 13 nye smittede.

De innleide arbeiderne har ifølge HA bodd på samme brakkerigg, og har ikke vært sammen med andre folk eller arbeidere. De er blitt transportert med chartret fly eller og buss.

-De andre arbeiderne som ikke har testet positivt, blir nå definert som nærkontakter, og vil bli sendt hjem med charterfly, sier Naustdal.

Informasjonssjefen vil ikke på nåværende tidspunkt svare på om de vil vurdere om de skal kutte ut å bruke det norskregistrerte firmaet framover.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.141