23948sdkhjf

Ferje seilte med defekt baugport

Boreal-ferja MF «Husøy» seilte med defekt baugport, noe som kunne fått alvorlige konsekvenser.

Det bekrefter Sjøfartsdirektoratet overfor Avisa Nordland. Ferjeselskapet Boreal, som operer flere viktige strekninger nord og vest i landet, fikk onsdag seilingsnekt av Sjøfartsdirektoratet grunnet alvorlige sikkerhetsavvik. En av feilene som ble avdekket skal ha vært at MF «Husøy», som trafikkerer på Helgelandskysten, er at baugporten på ferja var defekt, etter at den fikk tekniske problemer 17. november. Boreal meldte dette på sine nettsider, men har ikke i etterkant rettet opp feilen og rapportert dette inn til direktoratet.

Onsdag satte direktoratet en total stopp for alle Boreals seilinger grunnet alvorlig i sikkerhetsrutinene i selskapet. Senere på kvelden fikk Sjøfartsdirektoratet en redegjørelse fra ferjeselskapet, og opphevet seilingsforbudet. Etaten var fornøyd med tiltaksplanen og må også ta hensyn til infrastrukturen i områdene hvor Boerals ferjer opererer.

– En av de sentrale hendelsene som førte til revisjonen er hendelsen på MF «Husøy» for en tid tilbake. Dette kan ha fått alvorlige konsekvenser for passasjerer om bord, forteller kommunikasjonsdirektør i Sjøfartsdirektoratet, Dag Inge Aarhus til Avisa Nordland. Han mener at en defekt baugport kan være til fare for både biler og passasjerer.

SIKKERHETSBRUDD: Ferjeselskapet Boreal fikk onsdag seilingsnekt grunnet svikt i sikkerhetsrutinene i selskapet. Senere på kvelden leverte selskapet en tiltaksplan som Sjøfartsdirektoratet "godtok", slik at seilingene tok til igjen. FOTO: MORTEN DAHL

Det skal ifølge en pressemelding fra Sjøfartsdirektoratet vært avdekket minst fem hendelser med MF «Husøy». Disse var en avgjørende årsak til at det ble gjennomført en revisjon onsdag, og som først førte til seilingsnekt for alle Boreals ferjer. Her er de fem punktene som direktoratet har avdekket på MF «Husøy»:

  • At de ved flere hendelser ikke hadde begjært skade/havaritilsyn slik at Sjøfartsdirektoratet kan vurdere om det er sikkert å seile. De har derved operert fartøyene uten gyldig sertifikat.
  • At de ikke har utført risikovurdering etter at skaden/hendelsene hadde inntruffet.
  • At rederiet ikke har internt fulgt opp og risikovurdert teknisk svikt i utstyr som ledet til hendelse.
  • Rederiet har ikke fulgt opp pålegg og forespørsler fra Sjøfartsdirektoratet.
  • Ikke hadde rapportert flere hendelser til Sjøfartsdirektoratet som er påkrevd av sikkerhetshensyn.

Sent onsdag kveld fikk altså Boreals seilingstillatelse igjen etter å ha levert tiltaksplan for å ivareta sikkerheten. Avbruddet i seilingene fikk store konsekvenser for både person- og varetransport.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.079