23948sdkhjf

Aker Solutions tildelt ny Sverdrup-kontrakt

Equinor og partnerne i Johan Sverdrup-lisensen har tildelt Aker Solutions kontrakten for offshore sammenkobling (hook up) av den femte plattformen på Johan Sverdrup-feltet. Kontrakten vil på det meste sysselsette rundt 1.300 personer og kan ha en verdi på opp mot 500 millioner kroner.

Johan Sverdrup fase 2 består blant annet av en ny prosessplattform som bygges av Aibel. Etter sammenstilling nær land i 2021 blir den slept tilbake til Haugesund for ferdigstilling før den skal installeres på feltet våren 2022.

Kontrakten som nå er tildelt Aker Solutions omfatter blant annet tilkobling til feltet og annet oppkobling- og ferdigstillingsarbeid som må gjøres etter at plattformen er installert for å klargjøre den for drift. Den skal kobles opp til det eksisterende feltet med gangbro over til den eksisterende stigerørsplattformen.

– Aker Solutions hadde en tilsvarende kontrakt i første fase av Johan Sverdrup-utbyggingen.  Nå har Aker Solutions oppdraget med å modifisere stigerørsplattformen for fase 2, og kan gå direkte videre til oppdraget med å koble opp og ferdigstille den nye prosessplattformen i havet i 2022, sier Bjarne Bakken, prosjektdirektør for Johan Sverdrup fase 2.

-Produktiviteten vi hadde i vårt arbeid som vi leverte til Equinor i fase 1, var svært høy. Vi vil bruke dette og implenetre nye forbedringer for den nye kontrakten i fase 2. Dette vil vi gjøre i nært samarbeid med Equinor. Vi er svært glade for at vårt fokus på fobedret utførelse gjør det mulig for oss å vinne nye kontrakter, sier Linda L. Aase i en kommentar til den nye Sverdrup-kontrakten. Hun er ansvarlig for elekrifisering, vedlikehold og modifikasjoner hos Aker Solutions.

Planlegging av arbeidet vil starte umiddelbart. På topp i 2022 vil prosjektet sysselsette om lag 1.200 personer fordelt på 3 skift på 400 personer i havet, i tillegg til en landorganisasjon på om lag 100 personer.  Etter planen skal Johan Sverdrup fase 2 starte produksjonen i fjerde kvartal 2022.

– Johan Sverdrup fase 2 vil bidra med høy verdiskaping og rekordlave utslipp, og skaper aktivitet og ringvirkninger i Norge. Over 90 prosent av kontraktene for prosjektet er tildelt norske leverandører. Kontraktene er tildelt i sterk internasjonal konkurranse, noe som viser at norsk leverandørindustri er konkurransedyktig, sier Peggy Krantz-Underland, anskaffelsesdirektør i Equinor.

Partnerskap: Equinor Energy AS: 42,6267 % (operatør), Lundin Energy Norway AS: 20 %, Petoro AS 17,36 %, Aker BP ASA: 11,5733 % og Total E&P Norge AS: 8,44 %

 

Kilde: Pressemelding fra Equinor

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.14