23948sdkhjf

Oppdrettsavtale verd 40 millioner for Aker Solutions

Aker Solutions har sikret seg en kontrakt med Arctic Offshore Farming til en verdi av 40 millioner kroner.

Selskapet skal montere fire seksjoner til to sirkulære fiskeoppdrettsenheter for Norway Royal Salmon-datterselskapet. Jobben skal gjøres ved Aker Solutions spesialiserte anlegg i Verdal, og senere skal den installeres offshore vest for Tromsø i Nord-Norge. For tiden er det Fosens verft i Tyskland som står jobben med å prefabrikkere de fire ulike seksjonene som skal brukes i det nye offshore oppdrettsanlegget. Og i løpet av første kvartal 2021, vil modulene bli transportert til Verdal for sammenstilling.

- Vi har sammen med Norway Royal Salmon utviklet designet for Arctic Offshore Farming sin harde miljøinstallasjon, og dagens kontrakt vil bety at vi vil gjøre vår første levering av slike anlegg, sier Karl-Petter Løken, som er adm. dir. i Aker Solutions.

Ifølge en melding fra selskapet vil aktiviteten på prosjektet være høyest i april og mai neste år, og om lag 50 ansatte vil være engasjert i prosjektet.

Oppdrettsmerdene er i stål, og hver av de to fiskefarm-enhetene veier om lag 3.800 tonn, har en diameter på om 80 meter og en høyde på på 22 meter.

Avtalen har altså en verdi på 40 millioner kroner.

- Vi har en ambisjon om å vokse på fornybare prosjekter og lavkarbon-løsninger. Dette skal stå for en tredel av selskapets inntekter i 2025. Vi sikrer oss for tiden prospekter innen offshore vindkraft, karbonfangst, havbruk og flere andre næringer. Denne nye kontrakten med Arctic Offshore Farming viser at vi kan være en relevant og konkurransedyktig leverandør for slike markeder, sier Løken videre.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.109