23948sdkhjf

Fikk rekordkontrakt – unngikk permitteringer

En rekordstor kontrakt for Pedersen Sveis & Maskinering på Toten førte til at selskapet kommer helskinnet gjennom 2020 uten permitteringer.

Koronapandemien har ikke fart så ille med Toten-bedriften som mange kanskje kunne trodd. I fjor omsatte bedriften på Bøverbru for 34,2 millioner kroner, og daglig leder Anders Pedersen tror de kommer til å tangere det tallet i år.

- Vi hadde helt sikkert omsatt for mer i år dersom ikke Rapp Bomek hadde gått konkurs. Nå ligger vi i samme leia som i fjor når det gjelder omsetning, sier Pedersen til Oppland Arbeiderblad (OA).

Tidligere i år landet bedriften en stor avtale med Nasjonalgalleriet. Det er den største i selskapets historie. Det var i mars i år arbeidene startet og de kommer nok til å holde på året ut.

- Den kontrakten reddet oss fra å måtte permittere ansatte, sier Pedersen til OA.

– Med innleide da vi drev for Nasjonalgalleriet i sommer var vi oppe i 35 ansatte. Oppdraget har vært veldig lærerikt og det har gjort at vi har knyttet viktige kontakter for tiden som kommer. Det er gull verdt, legger han til.

Pedersen forteller til avisa at selskapet var på god vei oppover igjen i sommer, men så kom koronabølge nummer to. Det merkes også hos Toten-bedriften. Mange av kundene er i industrien, og de merker fort når det butter litt i mot grunnet koronaen.

GÅR BRA: Pedersen Sveis & Maskinering på Toten går bra til tross for koronapandemien. FOTO: FRA PEDERSEN SVEIS & MASKINERINGS FACEBOOKSIDE

– Vi har følelsen av at det er en forsiktighet hos flere av kundene våre nå. De er varsomme med å gjøre investeringer slik ting er nå. Vi er avhengig av at industrien går godt slik at behovet for våre tjenester øker. Med de prosjektene vi har nå har vi akkurat nok til de ansatte vi har her, sier han.

Det var i 2005 at Pedersen valgte å satse alt på eget selskap. Fram til da hadde han arbeidet ved Raufoss Ammunisjonsfabrikker, som senere ble til Nammo.

De siste fire årene har omsetningen til Pedersen Sveis & Maskinering økt med 258 prosent.

Artikkelen er en del av vårt tema om Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.141