23948sdkhjf

Ansatte i DeepOcean ble truet med oppsigelser, hevder fagforeningsleder

For et år siden følte de ansatte i DeepOcean en guffen stemning. Ledelsen ville iverksette en nedbemanningsprosess, mener fagforeningsleder. Ledelsen på sin side hevder at det ikke var snakk om nedbemanningsprosess med drøftelser om selskapets framtid.

Dette skjedde i 2020, da koronapandemien hadde fått grodd fast i det norske samfunnet. Etter en god start på 2020 vokste det fram en uro i selskapet og i oljenæringen, og det var bakgrunnen for at ledelsen gikk i diskusjoner om hva som kunne komme til å skje som følge av den usikre framtiden.

Fagforeningslederen Jan Olav Nordbø i DeepOcean, sier til Haugesunds Avis (HA) at det var uenighet mellom fagforeningen og ledelsen og at disse ble større utover høsten i fjor. Han mener at ledelsen allerede fra dag en begynte å snakke om oppsigelser i stedet for å snakke om andre tiltak, som for eksempel permitteringer.

- Det hadde vært et signal til de ansatte om at de var ønsket i bedriften framover, sier Nordbø. Videre sier han at aktivitetsnivået hadde vært og fortsatt var høyt da ledelsen valgte å innlede masseoppsigelsesprosessen. Denne prosessen varte fram til desember i fjor med mange møter mellom partene.

- Nødvendig med drøftelser

Daglig leder i DeepOcean, Olaf A. Hansen, sier til avisa at en nedbemanning aldri var ønsket fra ledelsens side, og at man jobbet hele tiden med å få flere jobber og dermed fortsette å beholde ansatte.

- Derfor var nødvendig med drøftelser og det ble aldri konkludert med noe før vi hadde et bedre bilde av hva den usikre framtiden vil bringe, sier han, og legger til: -Dette var aldri en nedbemanningsprosess, men en drøftelsesprosess om en mulig nedbemanning. Utfallet ble at vi valgte å beholde alle ansatte.

Fikk koronastøtte

Mens denne prosessen pågikk fikk DeepOcean, som nylig gikk inn en spennende allianse med Aker Solutions og Solstad Offshore, koronastøtte. Selskapet fikk 23,2 millioner kroner gjennom kompensasjonsordningen som skulle gå til bedrifter med stort omsetningsfall.

Fagforeningen fikk vite om støtte gjennom avisene, og fagforeningsleder Nordbø sier at han synes det er rart at denne støtten ikke ble bragt inn tidligere inn i prosessen.

Kilde: Haugesunds Avis

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093