23948sdkhjf

- Equinor tar ikke miljøet på alvor

Det mener Miljødirektoratet etter at det er blitt avdekket flere ulovlige oljeutslipp på Mongstad.

Flere medier meldte i helgen at Equinor har sluppet ut mer olje enn det selskapet har tillatelse til fra Mongstad. Utslippene mellom 2015 og 2019 utgjorde 40.000 liter mer enn det de hadde tillatelse til. Men også i 2019 og 2020 har de ulovlige utslippene fortsatt, men i denne perioden har utslippene spredd seg til sjøen.

Miljødirektoratet ser svært alvorlig på disse utslippene.

I et brev fra direktoratet til Equinor, som Aftenposten/E24 har fått tilgang til går det fram at Equinor hevder at utslippene ikke utgjorde en stor risiko for miljøet fordi oljen ikke spredde seg til sjøen. Men dette viser seg altså ikke helt å være riktig, og der skriver direktoratet at «de ser svært alvorlig på situasjonen».

I og med at utslippene i den første perioden ikke gikk i sjøen, nøyde Miljødirektoratet seg med å be Equinor gå gjennom rutinene slik at det ikke skulle oppstå flere liknende uhell.

Direktoratet har hatt flere møter med toppledelsen i Equinor i 2020, fordi man frykter at miljøhensynet ikke er forankret på toppnivået i selskapet.

– Det er spesielt at vi må påpeke at dette er viktig. Utfordringen er langt større enn det vi har antatt tidlegere. Situasjonen på Mongstad er på ingen måte tilfredsstillende. Vi håper Equinor tar dette alvorlig og følger opp, sier seksjonssjef Harald Sørby i Miljødirektoratet til Aftenposten.

Konserndirektør Irene Rummelhoff i Equinor opplyser i en pressemelding at Equinor har satt i verk tiltak for å avgrense konsekvensene av oljetilsiget og at de ser på forholdene som er avdekket på Mongstad som uakseptable.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109