23948sdkhjf

Mange permitterte, men skal stå av koronaen

De fleste av de 75 ansatte er permitterte, men likevel ser bedriften positivt på framtiden.

Kimek Offshore har ifølge nettavisa iFinnmark gjort seg bemerket innen offshore med spesialkompetanse i sveising, rigging og andre mekaniske tjenester. Nå er bedriften nominert til Årets bedrift i Nord-Norge, og det skjer altså med at de fleste av de 75 ansatte er permitterte som følge av koronapandemien.

Kimek Offshores mange oppdrag for norske olje- og gass-selskap – og ikke minst et større oppdrag på Melkøya i sin tid – har også båret frukter for søsterselskapet Kimek. Dette selskapet jobber mest med landbasert industri (onshore), og til sammen har selskapene 165 ansatte.

De ansatte er en god miks av norske og russiske arbeidere, men hos Kimek Offshore er altså mange av dem permitterte som følge covid-19.

Og også Kimek Offshore i Sør-Varanger fikk merke koronaen hardt da det kom for fullt i vår.

NOMINERT: Kimek Offshore er blitt nominert til Årets bedrift i Nord-Norge. FOTO: KIMEK

– Vi hadde rundt 65 ansatte offshore, men når koronaen kom så måtte 63 av de reise hjem, for mange er jo utenlandske. Vi hadde to arbeidere igjen offshore i en periode. Mange av våre store samarbeidspartnere måtte stenge ned, sier HR-maanger Trine  Skårvik til iFinnmark.

Hun legger til at regjeringens tiltakspakke har hjulpet for bedriften og dens ansatte.

Kimek Offshore har gjort store kutt for å tilpasse seg markedssituasjonen, men har likevel planer for framtiden. Selskapet ønsker blant annet å satse mer på subsea og andre prosjekter både norsk og russisk side.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078