23948sdkhjf

Sleipner Motor kåret til årets bedrift

Og det var andre gang – første gang var for 24 år siden.

Det er Fredrikstad Næringsforening og Fredriksstad Blad (FB) som deler ut årets bedrift-pris.

I år, som for akkurat 20 år siden, var det Sleipner Motor som stakk av med prisen.

Stor i utlandet

Sleipner Motor leverer baugthrustere og stabilisatorsystemer først og fremst til utenlandske kunder, men har 230 ansatte. Det gjør den til en toneangivende bedrift i Fredrikstad-området. Og gründer Arne Skauen tilla prisen til de ansatte i bedriften.

– Uten deres stå-på-vilje og guts, hadde vi aldri vært der vi er i dag, sier Skauen til FB.

Vinner-bedriften opererer i dag i sju land. Sverige, Finland, Danmark, Tyskland, Polen, Italia og England, i tillegg til å ha distributører i 46 andre land. Bedriften ble etablert i 1908 som snekkemotor-fabrikk, men er i dag kjent og verdenslende produsent av baugthrustere og stabilisator-systemer. De siste årene har bedriften bruk mer enn 50 millioner kroner på å utvikle maskinparken.

Ut i Verden: Sleipner Motor produserer baugthrustere og stabilisator-systemer til hele verden. Foto: Sleipner Motor

Imponerende vekst

Juryen hadde flere begrunnelser for å gi Sleipner prisen for andre gang:

Juryen har blant annet lagt vekt på følgende i utvelgelsen av Sleipner Motor: Imponerende vekst i omsetning og resultat de siste 15 årene, innovativ produktutvikling og høy trivselsfaktor hvor ansatte blir værende lenge.

 

«Gjennom sine investeringsplaner viser de også med tydelighet at de ser for seg en fortsatt langvarig forankring i Fredrikstad, Dette med henblikk på det store industribygget Sleipner nå skal sette opp på Gressvik for å få nok plass til produksjonen sin», heter det blant annet i juryens begrunnelse.

 

Kilde: Fredriksstad Blad

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078