23948sdkhjf

- Vanskelig å få folk til «huttiheiti»

Solund Verft trenger tre nye kolleger, men daglig leder Morten Fuglum sier det vanskelig å få folk til å bosette seg i «huttiheiti».

Og «huttiheiti» er Sula i Sogn og Fjordane. Verftet har tre ansatte som skal gå av med pensjon, så selskapet trenger tre nye kolleger. Til Firda sier Fuglum at verftet lokker med godt miljø, og håpet er at flere kvinner skal søke på stillingene.

- Men det er jo litt vanskelig å få folk til å bosette seg i «huttiheiti», sier han til avisa.

Solund Verft er et lite verft i norsk målestokk, og trenger alle de kan få tak i, og da helst bosette i nærområdet. Nylig ansatte de en polsk mekaniker. Han tok med seg hele familien og bosatte i området. Det betyr at Fuglum er åpen å kunne ansette folk fra andre land under forutsetning at de bosetter i området.

Stillingene som er lyst ut er for skipsingeniør, driftsleder og dokkbas. Fuglum legger ikke skjul på at de ønsker flere kvinner i staben, det er kun fire kvinner blant de ansatte i dag.

NYE KOLLEGER: Daglig leder ved Solund Verft i Sula i Sogn og Fjordane ønsker seg nye kolleger. FOTO: SOLUND VERFT

Det beste hadde vært, ifølge den daglige lederen, å kunne ansette personer, som kunne hatt med kone eller mann, og så kunne også disse fått tilbud om jobb i kommunen.

– Nå under koronapandemien ser vi at mange vil flytte fra sotrbyen til bygda, sier han lederen for Solund Verft avslutningsvis.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.109