23948sdkhjf

Fortsatt leverandør til TechnipFMC

Hjørnesteinsbedriften Uvdal Maskin i Numedal har nylig fått beskjed fra TechnipFMC at de ønsker at bedriften fortsatt skal være leverandør. Og det takker Uvdal Maskin ja til, til tross for at det kan medføre en del omstilling.

Uvdal Maskin er med sine 58 ansatte en betydelig bedrift i Numedal. Nå har TechnipFMC uttrykt ønske om at bedriften fortsatt skal levere utstyr til dem. Og det er viktig for Uvdal Maskin, fordi oljeservicegiganten, som har kontor på Kongsberg, utgjør om lag 70 prosent av omsetningen.

Det er Laagendalsposten som skriver dette.

Det er bare seks måneder siden Olaf Ødegård tok over som daglig leder for Numedals store og viktige bedrift. Han kan fortelle til avisa at tidene ser lyse ut for bedriften, som ble startet i 1987 av Arve Flatin og Betty-Karin Nørstebø.

-Vi har så langt kommet velberget ut av koronakrisen, og våre kunder er i større grad påvirket av det vi er. Det jeg kan si er at vi har en kortere horisont nå enn før koronaen. Vi har likevel bra produksjon og god ordreinngang framover, sier Ødegård til avisa.

HJØRNESTEINSBEDRIFT: Uvdal Maskinpark er med sine 58 ansatte en hjørnesteinsbedrift i Numedal. FOTO: GOOGLEMAPS

Uvdal Maskin produserer deler og annet utstyr til norsk industri, og da spesielt olje- subseanæringen.

TechnipFMC er inne i en omstillingsperiode med nedbemanninger og satsing på ny bærekraftig og grønn industri. Det betyr at også Uvdal Maskin også trolig omstille seg.

-Vi har fått klar beskjed fra TechnipFMC at de ser på oss som en viktig underleverandør. Vi er klare for å endre produktporteføljen vår og omstille om det skulle være nødvendig. Heldigvis har vi en oppdatert maskinpark, sier Ødegård til Laagendalsposten videre.

Han mener at Uvdal Maskin med sine 58 ansatte er en liten bedrift i næringen å regne, og at de har lettere for å omstille seg enn de større bedriftene. Ødegård ser fram til å kunne produsere deler til den grønne sektoren.

MODERNE MASKINPARK: Uvdal Maskinfabrikk har en moderne maskinpark, noe som gjør bedriften klar til nye "grønne oppdrag".FOTO: UVDAL MASKINFABRIKK

Det som opptar den nye daglige lederen mest er trolig oljeprisen, som svinger fra dag til dag. I vår var den langt nede, mens nå er den litt høyere.

- Mitt håp er at er nye vaksiner kan føre til høyere markedsaktivitet igjen, og at underinvesteringene i olje- og gass-sektoren skal gi seg. Dette vil igjen føre til stabilisert investeringsvilje hos selskapene, sier Olaf Ødegård til Laagendalsposten.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063