23948sdkhjf

Fra en til 16 smittede på russisk fiskebåt

16 av et mannskap på 42 er smittet på den russiske fiskebåten som ligger til kai i Tromsø.

Onsdag formiddag ble det kjent at covid-19-testene som ble foretatt tirsdag, er ferdige. 16 av mannskapet om bord på fiskebåten «Aquamarine» har koronasmitte. Fiskefartøyet har et mannskap på til sammen 42, og alle er nå testet.

Nordlys skriver nå at smitten fikk lov til å herje fritt om bord på fartøyet fra 5. november. Da ble det nemlig gjort mannskapsbytte på den russiske tråleren, og det var da den smittede gikk om bord, og det skulle gå flere dager personen ble isolert om bord i båten.

Det kommer til å bli foretatt flere tester av mannskapet, og man regner med at det vil komme flere positive svar.

– Det vil vi anse som ganske sannsynlig ut ifra inkubasjonstid og trange forhold om bord. Det blir retesting av mannskapet i løpet av tre til fem dager, fortere om de utviklet symptomer, sier fagsjef Øyvind Benjaminsen ved Koronasenteret i Tromsø til Nordlys.

Natt til tirsdag ble en av besetningsmedlemmene fraktet til sykehus i Tromsø etter symtpom på covid-19. Han han ble senere testet som positiv. Onsdag kom beskjeden at hele 16 av besetningen på 42 er smittet.

– Mannskapet blir innlosjert på koronasenteret i Kroken, og andre egnede steder, sier kommuneoverlege Kathrine Kristoffersen på en pressekonferanse onsdag.

Da fartøyet forlot Russland 4. november hadde alle om bord testet negativt for covid-19, men etter noen dager til havs ble dette altså endret.

Supplyskipet «North Sea Giant», som ligger ved kai i Ålesund, har også et større utbrudd på gang. Der er 11 av et mannskap på 64 smittet.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.203