23948sdkhjf

Smitten øker ved verftet

Smitten fortsetter å spre seg ved Havyards verft i Hyllestad. Mandag kveld er det 21 arbeidere som har testet positivt for korona.

Det er andre gang i løpet av halvannen måneds tid at Havyards verft i Leirvik i Hyllestad kommune er rammet av en ny smittebølge. Tidlig mandag ble det meldt om 12 smittede. Mandag kveld var dette tallet økt til 21, skriver avisa Firda.

- Dette er ikke gode nyheter for Havyard. De har det ganske tøft, og det koster verftet mye. Vi får inderlig håpe at vi slipper å stenge ned mer nå, sa ordfører Kjell Eide i Hyllestad kommune mandag ettermiddag.

Ifølge kommunelegen dreier den nye smitten seg om et annet utbrudd enn det verftet opplevde i månedsskifte september og oktober.

Hun sier at det nye utbruddet startet med importsmitte fra et rødt land, og som spredde seg med to personer. Utbruddet startet i slutten av oktober og spredde seg så raskt til flere personer, og i ei gruppe på 30 var det 21 som testet positivt. Disse er allerede ute av isolasjon og er erklært friske, mens 20 nå sitter i isolasjon. Pr mandag ettermiddag er det 73 personer som sitter i karantene.

- Nå legger vi opp til å redusere antallet som er i karantene. Noen vil bli sendt tilbake til hjemlandet, mens de som er i isolasjon eller er syke får man ikke gjort noe med på nåværende tidspunkt, sier kommunelege Annette Ester.

Et område på verftet er stengt som følge av det nye utbruddet. Hyllestad har for tiden god testkapasitet.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.219