23948sdkhjf

Havyard Leirvik AS vinner nybyggskontrakt

Verftet ved Sognefjorden har vunnet kontrakt på bygging av en hybrid arbeidsbåt for rederiet Nordlaks.

Båten er designet av NSK i Harstad, og skal bygges i sin helhet ved Havyard.

 Etter en lang periode uten nye kontrakter for nybygg blir det endelig nybyggsaktivitet ved verftet igjen. Kontrakten med Nordlaks kommer rett i etterkant av eierskiftet som gir verftet nye muligheter.

Ny epoke

"Dette er en veldig fin start for en ny epoke",skriver Havyard i en pressemelding.

MIL Shipping har fungert som megler og tilrettelegger for å få til denne kontrakten.

Havyard Leirvik er en hjørnestensbedrift i Hyllestad kommune, og prosjektet er viktig for å sikre trygge og gode arbeidsplasser i nærmiljøet. Etter en periode med lavere aktivitet med service og ombygging, er det godt å kunne annonsere en nyhet som gir et lengre perspektiv for de ansatte, og som bygger opp under videre satsing og strategi for driften ved verftet.

Fartøyet: Slik ser båten ut som Havyard skal bygge for Nordlaks. Illustrasjon: Nordlaks

Nye relasjoner

- Prosjektet er også en god mulighet for Havyard til å bygge nye relasjoner da dette er et samarbeid både med et nytt rederi, men også en ny designer på nybygg, sier Silje Smådal, salgssjef i Havyard Leirvik

I denne konstellasjonen skal Havyard Leirvik ta hånd om hele prosjektet fra skrogproduksjon til ferdigstillelse, ved egen lokasjon.

- Vi er stolte av å fortsatt ha kompetansen til å bygge komplette båter ved verftet, samtidig som det gir oss flere muligheter i prosjektgjennomføringen, avslutter Smådal.

 

Kilde: Pressemelding fra Havyard

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109