23948sdkhjf

Destruering starter på nyåret

I går, søndag 8. november, var det to å siden fregatten KNM «Helge Ingstad» kolliderte med tankskipet «Sola».

Men fortsatt er det ingen av fartøyene, mennesker eller partene som er utpekt som hvem som hadde skyld i kollisjonen, som førte til at fregatten sank, og nå skal destrueres.

Bergensavisen (BA) skriver at det i sommer ble sendt ut et anbud for opphogging av fartøyet, som nå skal bli skrapmetall

-Fregatten ligger nå i opplag for uthenting av reservedeler og klargjøring for destruksjon, parallelt med at det arbeides med å innhente tilbud fra aktuelle norske leverandører, sier kommunikasjonsrådgiver Elisabeth Sandberg i Forsvarsmateriell til BA.

Hun beskriver oppdraget som et komplisert arbeid, og man er nå i fase to av arbeidet med å velge ut hvem som skal få oppdraget med å hogge opp skipet.

Forsvarsmateriell tar sikte på å underskrive en kontrakt om destruering en gang på nyåret, og at jobben med å hogge opp «KNM «Helge Ingstad» tar til så fort som mulig etter dette.

– Det er gjennomført leverandørbefaring på fregatten og tilbyderkonferanse i uke 42. Tilbudsfristen er 12. november, sier Sandberg, som ikke ønsker å si hvor mange eller hvem som er med i den videre konkurransen.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078