23948sdkhjf

SE BILDENE: Kjempe-modul ankom Aibel

En modul som veier 4100 tonn ankom Aibels verft i Haugesund torsdag etter å ha blitt transportert fra spanske Cadiz.

Det var et storslagent syn som møtte de som var i og ved Karmsundet torsdag. Den 4100 tonn tunge modulen fløt sakte, men sikkert gjennom sundet før den ankom Aibels verft i Haugesund. Modulen hadde da vært på ei ukes reise fra den spanske byen Cadiz. Ved Navantia-verftet har det blitt utført 850.000 arbeidstimer siden oppstarten i 2019. Modulen er, ifølge en pressemelding fra Aibel, 50 meter lang, 37 meter bred og 32 meter høy. Den totale vekten på P2 topside inkludert alt utstyr er på solide 24.500 tonn.

I GANG: Arbeidere ved Aibel kan nå starte arbeidet på den store modulen. FOTO: AIBEL

Modulen om bord er HVDC (høyspent likestrøm)-modulen til P2-plattformen, som blir den femte plattformen på Johan Sverdrup-feltet.

Aibel skal nå gjøre jobben med å utstyre modulen med infrastruktur som trapper, heiser, lys, elektrisitet, alarmutstyr og stillaser. I Norge vil arbeidet også fortsette med å bringe HVDC-utstyret om bord fra Siemens, og dette arbeidet er ventet å være avsluttet i midten av april.

INSPISERER: Ansatte ved Aibel inspiserer at alt er som det skal være når modulen ankom Haugesund torsdag. FOTO: AIBEL

- Det er en lettelse å ha kommet så langt, sier prosjektdirektør Stig Jessen, som legger til at det har vært forsinkelser ved Navantia-verftet i Spania primært grunnet koronapandemien.

- Men nå kan vi se framover, sier han videre.

HVDC-modulen vil altså være en del av den femte plattformen ved Johan Sverdrup-feltet.

STORSLAGENT: Modulen på vei gjennom Karmsundet torsdag. FOTO: AIBEL

- Det er godt å se den store modulen på plass i Haugesund. Dette er viktig milepæl for fase 2 i Johan Sverdrup-prosjektet, sier Equinors Ståle Nordal. Han er prosjektleder for plattformen. Han skryter av all den jobben som er blitt gjort av Equinors egne ansatte og underleverandører i disse vanskelige korona-tider. Nordal sier at det vil bli en hektisk periode fram til våren 2022 da plattformen vil bli installert på feltet.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.098