23948sdkhjf

Stålgigant varsler store kutt

Den store finske stålprodusenten Outokumpu vil kutte 1000 stillinger for å redusere kostnader.

Det skriver selskapet i en pressemelding torsdag ettermiddag. Selskapet har derfor startet forhandlinger med de ansatte i utvalgte land der konsernet har virksomhet. Til sammen skal det kuttes 1000 stillinger – noe som utgjør om lag 10 prosent av konsernets totalt ansatte. Kuttene skal være gjennomført innen utgangen av 2021.

Bakgrunnen for kostnadskuttet er det store importpresset i Europa og koronapandemien, noe som påvirker den globale økonomien. Det er derfor avgjørende for konsernet å kutte kostnadene og da er personalkostnadene en viktig del, heter det i pressemeldingen.

Outokumpu sier at forhandlingene med arbeidstakerorganisasjonene starter umiddelbart, og at de vil bli gjennomført i henhold til de ulike landenes lover og regler. Kuttene fordeler seg med 270 stillinger i Finland, 250 i Tyskland og 190 i Sverige. Senere vil det trolig komme ytterligere reduksjoner i resten av Europa og Amerika, og målet er å ha 9000 ansatte i løpet av 2022.

MÅ SPARE: 1000 stillinger skal bort i Outokumpu i Finland, Sverige og Tyskland.

- Vi erkjenner at kuttene vil påvirke hele organisasjonen og ikke minst de som blir berørt, men det er dessverre nødvendig å ta disse skrittene nå. Vårt mål er å ha en åpen og rettferdig prosess i den tøffe tiden vi går i møte, sier konsernsjef i Outokumpu Heikki Malinen.

De planlagte personal-reduksjonene vil etter planen lede til en årlig besparelse på om lag 70 millioner Euro, hvor 60 av disse er direkte knyttet til personalkostnader.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094