23948sdkhjf

Nær 2000 ansatte kan miste jobbene sine i British Steel

Jingye Group, som eier British Steel, vurderer å kutte opptil 2000 jobber i et forsøk på å kjempe mot tap på 30 millioner pund i måneden.

The Guardian har fått tilgang til en rapport hvor dette kommer fram.

De mulige kuttene, som utgjør nesten halvparten av det Scunthorpe-baserte firmaets 4500 ansatte, vil ikke bare være et kostnadsbesparende tiltak, men er også et indirekte resultat av selskapets ambisjon om å gå over til grønnere stålproduksjon ved å bruke lysbueovner i stedet for masovner.

Ikke lenger behov

Hvis utskiftningene kommer i gang, vil det ikke lenger være behov for koksovnsarbeidere, samt importører av kull og jernmalm.

Kuttene, er fortsatt under vurdering, og det er foreløpig ikke tatt noen endelig beslutning om omstruktureringene, skriver Steeltimes International.

Den britiske regjeringen har tilbudt Jingye Group 300 millioner pund for å støtte et skifte til lysbueovner, men forhandlinger om å fullføre avtalen pågår fortsatt. Støtten ble angivelig knyttet til å beskytte arbeidsplasser og en investering på 1 milliard pund fra den kinesiske gruppen, men det er fortsatt uklart hvordan nedskjæringer kan påvirke regjeringens investering.

Forpliktet til å dekarbonisere

- Selv om avkarbonisering er en stor utfordring for virksomheten vår, er vi forpliktet til å transformere British Steel til et grønt og bærekraftig selskap som tilbyr langsiktige, dyktige og godt betalte karrierer for tusenvis av ansatte og mange flere i våre forsyningskjeder. Som en del av vår reise mot null-utslipp er det klokt å evaluere ulike operasjonelle scenarier for å hjelpe oss med å nå våre ambisiøse mål, og vi fortsetter å vurdere alternativene våre, sier en talsperson for British Steel ifølge The Guardian.

Omstruktureringstiltakene ble gjort kjent på et industrimøte nylig, der det kom fram at Jingye Group taper opptil 30 millioner pund i måneden.

"Midlertidig produksjonsproblemer"

Selv om selskapet ikke ga eksakte tall, innrømmet det at det sliter med et «midlertidig produksjonsproblem» og sa at det «tar avgjørende tiltak for å minimere den potensielle innvirkningen på kundeordrer».

I en uttalelse fra British Steel heter det blant annet «saken vil bli løst så snart som mulig. Vi produserer jern og stål og fortsetter å jobbe tett med kundene våre for å tilfredsstille etterspørselen og sikre at de får produktene av høy kvalitet de trenger.»

 

Kilde: Steeltimes International

KLIKK for alle artikler i Konkurser nedbemanning permitteringer.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063