23948sdkhjf

- Tiltakspakkene treffer dårlig for verftene

- For norske skipsverft er det ikke noe å hente i regjeringens nylig presenterte Eksporthandlingsplan. Verftsnæringen er heller ikke fornøyd med at det innenlandske skipsfinansieringstilbudet Skipsordningen ikke er gjort permanent.

Det skriver Norske Skipsverft Salgs- og Markedsføringsorganisasjon (NSSM) i en uttalelse.

- Vi etterlyser fortsatt en handlingsplan som er målrettet mot den viktge distriktskraften som verftsindustrien representerer, heter det videre i uttalelsen fra NSSM. Organisasjonen mener målrettede tiltak av betydning som kan avhjelpe den vanskelige situasjonen som er næringen er kommet, er noe man ser lite til. Videre skriver man at regjeringen spiller på at den har levert en tiltakspakke på totalt 1,4 milliarder kroner, og at næringsminsiter Iselin Nybø (V) har sagt at en rekke verft hra hatt nytte av den generelle kompensasjonsordningen, permitteringsregelverket og låneordningene.

- Med fasit i hånd kan vi slå fast at et kun er det mer fleksible permitteringsregelverket som har truffet godt. Etter å ha gjennomført en spørreundersøkelse i næringen, viser fasiten at kun 25 prosent av medlemsverftene har hatt nytte av kompensasjonsordningen og skarve 10 prosent har benyttet seg av låneordningene.

- Dermed opprettholder vi våre tidligere innspill om å få kompensert deler av de ekstraordinære kostnadene vi har hatt til smitteverntiltak og i forbindelse med utvidete karanteneperioder, skriver NSSM i uttalelsen. Organisasjonen ønsker dessuten at Skipsordningen optimaliseres i tråd med markedsutviklingen.

Kilde: Norske Skipsverft Salgs- og markedsføringsorganisasjon (NSSM)

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.235