23948sdkhjf

Mer jobb for Wärtsilä i Asker

Wärtsilä leverer gasshåndteringssystem til to nye etanskip.

Wärtsiläs lange erfaring med leveranser av lasthåndteringssystemer til gasstankere er oppgitt som en nøkkelfaktor i tildelingen av en ny kontrakt for etanskip (Very Large Ethane Carriers – VLEC). Det er Hyundai Heavy Industries (HHI) i Sør-Korea som har bestilt komplette lasthåndteringssystemer til to nye 98.000 kubikkmeters VLEC-er som verftet for tiden har under bygging, med opsjon på et tredje fartøy. Bestillingen ble lagt inn hos Wärtsilä i september 2020.

Det skreddersydde lastehåndteringssystemet vil bestå av et svært effektivt system for kondensering av flere typer gasslaster, samt et unikt forsyningssystem for etandrivstoff. Hele systemet vil være koblet til Wärtsiläs egenutviklede fjernovervåkningssystem, Operim, for effektiv driftsoptimalisering.

– Wärtsilä er en ledende leverandør av lasthåndteringssystemer, og vi er veldig trygge på deres design og ytelse. Valget av Wärtsilä vil sikre levering i rett tid, med de høyeste kvalitetsstandarder for disse unike fartøyene, sier Jae-Eul Kim, CTO ved HHI.

– Denne ordren understreker Wärtsiläs posisjon som markedsleder på lasthåndteringssystemer til gasstankere generelt, og gassystemer til VLEC-er spesielt. Dette er avanserte og veldig spesialiserte fartøy som krever høyt utviklede og spesifikke lasthåndteringssystemer, og vi er veldig glade for igjen å bli valgt som en pålitelig partner for HHI, kommenterer Kjell Ove Ulstein, direktør for salg og markedsføring i Wärtsilä Gas Solutions.

Bestillingen følger en lignende ordre fra HHI i 2019, der verftet bestilte systemdesign til tre VLEC-er. Wärtsilä har også tidligere levert en rekke lastehåndteringsløsninger for LPG, LEG og LNG til HHI.

 

Kilde: Pressemelding fra Wärtsilä

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.11