23948sdkhjf

En smittet på fiskebåt

En om bord i fiskefartøyet «Leinebris» har testet positivt for korona. Mandag ankommer båten Tromsø.

Det skal ifølge Nordlys være en russisk person om bord som skal ha testet positivt for covid-19. Tromsø, som er utpekt som en nødhavn i Nord-Norge, tar imot båten, som ankommer byen i morgentimene mandag.

Den russiske personen skal ifølge avisa ha fulgt alle smitteretningslinjer da han kom til Norge. Han skal blant annet ha tatt to koronatester i hjemlandet, som begge var negative. Han ble også testet før da han ankom Norge. Men etter et døgn var testresultatet klart, og det var positivt. Da var «Leinebris» med mannen om bord på vei ut til fiskefeltet.

Russeren som har testet positivt skal ha vært i isolasjon om bord på fiskebåten uten symptomer. Ingen av de andre om bord har heller ikke hatt symptomer på covid-19, skriver Nordlys.

I en pressemelding fra Tromsø kommune, går det fram at helsepersonell fra kommunen vil gå få om bord i båten når den ankommer byen. Da skal alle testes. Ingen av mannskapet får gå i land før alle testresultatene foreligger. Kommunen skriver videre at smitten på båten ikke innebærer noen fare for Tromsøs befolkning, da situasjonen er under kontroll.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078