23948sdkhjf

Henter inn mange tilreisende arbeidere

Flere verft varsler at de henter inn tilreisende arbeidere. Dette til tross for at det er mange av disse som har smitte med seg til lokalsamfunnene.

To av de største verftene her i landet, Aibel i Haugesund og Kværner Stord, varsler at de kommer til å få mange tilreisende arbeidere i tiden som kommer. Tilreisende arbeidere utgjør en stor risiko for smittespredning i både bedriftene og i lokalsamfunnet. Men verftene trenger arbeidskraften.

Ved Kværner Stord har verftet varslet kommunen at de vil ta inn elektropersonell fra blant annet England, Irland, Sverige og Færøyene. Verftet har varslet kommunen om dette nettopp på grunn av koronapandemien.

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad sa torsdag at det ikke er sånn at selv om de tilreisende tester negativt ved ankomst, så kan de umiddelbart begynne å arbeide som tidligere og ferdes i lokalsamfunnet. De må holde seg for seg selv og jobbe slik at det ikke er fare for å smitte andre på arbeidsplassene. Så foretas det altså en test nummer to etter noen dager. Det er ofte disse testene som har avdekket smitte hos de som ankommer norske bedrifter.

Ved Aibels verft i Haugesund er det også varslet betydelig høyere aktivitet utover høsten og fram til sommeren neste år, skriver Haugesunds Avis.

Derfor har selskapet signert en større avtale med hoteller og overnattingssteder i byen.

– Vi har mye tilreisende personell, og vår egen boligleir og boliglekteren som vi har liggende på Garpaskjær, har ikke nok kapasitet til å huse alle som skal bo og jobbe ved verftet vårt. Det har derfor vært naturlig for oss å henvende oss til hotellene i byen, som vi allerede har et meget godt samarbeid med, sier Mariann Salvesen, direktør for prosjektressurser i Aibel.

Hotellene i byen jubler over avtalene som er signert, i en tid da koronapandemien har satt en demper på optimismen i bransjen.

Aibel opplyser i pressemeldingen at avtalen omfatter et betydelig antall romdøgn for perioden fram til sommeren 2021.

– Dette sikrer at Aibel klarer å håndtere sine tilreisende medarbeidere på en god og sikker måte. Avtalene er av betraktelig størrelse og gir en vinn-vinn situasjon både for Aibel, hotellene og næringslivet på Haugalandet, i en spesielt i en situasjon der covid-19 skaper store utfordringer for oss alle, kommenterer Salvesen til Haugesund Avis.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094