23948sdkhjf

MS Vesterålen til Green Yard Kleven

Hurtigruteskipet MS Vesterålen kommwe til Green Yard Kleven for å utføre en ombygging. Arbeidet er ventet å starte opp i uke 43.

- Vi er veldig glade for at Hurtigruten gir oss tilliten til å utføre dette oppdraget. Det gir oss mulighet til å ansette enda flere og ta it steg videre for å bygge opp og beholde viktig kompetanse ved verftet, sier Kjetil Bollestad, administrerande direktør i Green Yard Kleven.

Green Yard Kleven skal installere eit nytt system for gangvei på MS Vesterålen. Dette innebærer å bygge en ny sjakt som går over tre dekk, med tilhørende ombygging av innredning og dører. Oppdraget gir også arbeid for lokale leverandører. Blant annet skal Hareid Group stå for elektroinnstallasjon, og selve gangveimodulen skal leveret av Ulmatec.

- Det er godt å være tilbake på Kleven, og vi synes det var kjekt at våre gode venner på Kleven leverte det beste tilbudet. Vi bruker tida godt mens skipene ligger i opplag til å gjøre planlagt vedlikehold og oppgraderinger. D skaper vi samtidig aktivitet i den maritime næringen flere steder på kysten, sier pressevakt Tarjei Kramviken i Hurtigruten.

MS Vesterålen er nylig blitt oppgradert, og har blant annet splitter nye motorer som gjør skipet til eit lavutslippsskip. MS Vesterålen skal gå rutetrafikken mellom Bergen og Kirkenes fram til 2030.

- Vi ønsker Hurtigruten velkommen tilbake til verftet og ser fram til et fortsatt godt samarbeid, sier Bollestad.

I tillegg til arbeidet med MS Vesterålen, arbeider Green Yard Kleven for tiden med oppgradering av lekteren Boabarges 33 for Boa Barges AS, samt ombygging av trål/snurrevad- fartøyet Nordbas for NordnesGruppen AS. 

Kilde: Pressemelding fra Kleven

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094