23948sdkhjf

Mer enn 50 smittet på verft

Ved Havyards skipsverft i Hyllestad er det nå meldt om 52 koronasmittede.

Økningen kommer etter at det var mer enn 36 i kommunen som ble meldt smittet i løpet av helgen. NRK skriver at om lag 50 nå er smittet ved Havyards verft i Hyllestad kommune. De smittede skal være bosatt i kommunen eller i nabokommunen Høyanger. «Alle er ansatte ved verftet eller nærkontakter av disse», skriver statskanalen.

De aller fleste smittede ved verftet er utenlandske arbeidere. Man vet ennå ikke hvor smitten opprinnelig kommer fra.

Ordføreren i Hyllestad er svært bekymret for utviklingen i kommunen, og ber regjeringen vurdere strengere tiltak for arbeidsinnvandring til den norske industrien.

Alle arbeidere fra EU- og EØS-området som kommer til Norge nå, blir testet ved ankomst. Er testen negativt kan de begynne å jobbe med en gang. Det er denne ordningen kommunen nå ber regjeringen om å vurdere nærmere.

Hayvards verft har nå testet alle ansatte, og det er altså 56 personer med tilknytning til verftet som er bekreftet smittet. Verftet har om lag 400 ansatte, og 500 av kommunens 1300 innbyggere er nå i karantene.

Verftet er stengt ned til 10. oktober i første omgang.

Ordføreren i Hyllestad frykter at verftet i hans kommune ikke er den enestse som blir rammet av et smitteutbrudd.

For verftet er situasjonen dramatisk, og den vil bli enda mer dramatisk dersom tilgangen på utenlandsk arbeidskraft blir vanskeligere.

- De er avgjørende for holde hjørnesteinsbedriften i gang, sier daglig leder ved verftet, Erlend Hatleberg, til NRK.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094