23948sdkhjf

Dramatisk da fiskebåt tok inn vann

Seks personer om bord i en fiskebåt ble reddet da fartøyet tok inn vann og gikk på grunn ved Kinnarodden i Finnmark tirsdag kveld.

Det var Nordkyn Seafood som eide båten, som sent tirsdag kveld begynte å ta inn vann etter at høye bølger førte til at båten gikk på grunn vest for Kinnarodden, skriver iFinnmark.

– Jeg vil tro at det kunne opplevdes som nokså dramatisk for dem som var om bord, da båten tok inn så mye vann som den gjorde. Nå står båten på grunn i området, sier Tor Eirik Torkildsen, redningsleder ved Hovedredningssentralen, sier til avisa.

Daglig leder i Nordkyn Seafood, som var om bord i båten, sa sent tirsdag kveld at det sto bra til med de seks som var om bord, og at de ble fraktet til land. Han selv skulle ut igjen for å se om det var mulig å få fartøyet av grunn. Han sier at alt skjedde fort, uten at han ønsker å gå inn på hendelsen i detalj. Han sier imidlertid at det var noen store bølger som kastet fartøyet innover mot land.

Siden det ikke er mobildekning i området, måtte mannskapet bruke nødpeilere. Heldigvis var fraktebåten «Svartfoss» ikke langt unna, og kunne bistå i hjelpearbeidet med å berge de seks om bord. Senere kom redningsskøyta «Peter Henry von Koss» og et redningshelikopter fra Banak til åstedet.

Det var ikke behov for medisinsk bistand for de seks om bord i fiskebåten, og det var heller ikke behov for helikoptertransport for de seks.

Den daglige lederen i Nordkyn Seafood vil ikke karakterisere hendelsen som dramatisk.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.437