23948sdkhjf

Ny sjef for industrikonsernet Tratec

Bent-Ståle Johansen tar over som ny konsernsjef i Tratec etter gründer og hovedeier William Willumsen (65), som nå skal rendyrke rollen som styreleder i selskapet. Samtidig fortsetter Johansen som administrerende direktør ved Tratec Norcon, en stilling han har hatt siden 2013.

 – Vi er veldig fornøyde med å kunne rekruttere internt. Bent-Ståle Johansen har gjort en kjempejobb med å omstille Tratec Norcons virksomhet fra offshore til samferdsel etter oljepriskollapsen. Dessuten kjenner han konsernet og vi kjenner ham. Det er en trygghet for begge parter, sier Willumsen. Han har likevel ingen planer om å trappe ned.

– De ansatte vil nok fortsatt oppleve meg som en ganske aktiv eier. Men jeg håper at de får se en tydeligere rollefordeling. Den viktigste jobben jeg gjør nå fremover, er å sørge for at min etterfølger lykkes, sier Willumsen.

Bent-Ståle Johansen er fra Kristiansand. Han er sivilingeniør i materialteknologi og har dessuten mastergrad i teknologiledelse. Før han kom til Tratec Norcon i Vennesla, var han administrerende direktør i Schibsted Trykk Kristiansand og Schibsted Trykk Stavanger. Johansen tar formelt sett over som toppsjef 1. november. Han er godt kjent med øvrig ledelse og selskapene i Tratec, og har siden 2013 vært delaktig i utformingen av konsernets hovedstrategier

– Vi skal fortsette å løfte frem ledelse og ansatte i hver enkelt bedrift, og hele tiden se etter nye samarbeidsmuligheter, sier Johansen.

Tratec har siden starten i 1996 gjort flere strategiske oppkjøp. Det siste skjedde nå i august, da konkursboet til Roxel Energy ble plukket opp og lagt inn i det nyetablerte selskapet Tratec Aanestad.

Den stavangerbaserte virksomheten har ledende markedsposisjoner innen produksjon av anlegg for postsortering, bagasjehåndtering til flyplasser og bulkhåndtering til industrien. Den har dessuten en stolt historie som går tilbake til 1942, da Arne Aanestad Mekaniske Verksted ble etablert.

– Det blir knallhard jobbing de neste to årene for å få Tratec Aanestad på beina. Men vi ser allerede nå store muligheter og samarbeidsgevinster med flere av de andre bedriftene våre, sier Johansen.

De øvrige selskapene i konsernet er:

  • Tratec Agdermaskin AS – som holder til på Nodeland og blant annet leverer produkter og systemer for håndtering av bulkmateriale for prosessindustrien, samt tjenester og deler relatert til boreutstyr for riggselskaper over hele verden.
  • Tratec Halvorsen AS – som har hovedkvarter og verksted i Kvinesdal og produserer kjeler, trykkbeholdere og systemer for varmegjenvinning og vannbehandling. Teknologien brukes på land og offshore.
  • Tratec Norcon AS – som har base i Vennesla og driver med automasjon og de seneste årene har fått flere store kunder innen samferdsel.
  • Tratec Teknikken AS – som har kontorer i Farsund, Flekkefjord, Lyngdal og Mandal, og tilbyr elektriker- og rørleggertjenester til industri-, offshore- og privatmarkedet.
  • Tratec AS Elektrisk AS – som er en elektroentreprenør som leverer prosjekter og tjenester til privatmarkedet, kommuner og bedrifter i og rundt Kristiansand.

Tratec-gruppen omsatte i fjor for totalt 641,4 millioner kroner og fikk et samlet driftsresultat på 41,8 millioner kroner.

Kilde: Pressemelding fra Tratec

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.062