23948sdkhjf

Underskudd på 46 millioner i fjor

Bolteprodusenten Dokka Fasteners fikk et underskudd på 46 millioner kroner i fjor. Det er en vesentlig forbedring fra året da underskuddet var på 161 millioner kroner.

Til sammen de siste fem årene har Dokka-bedriften et samlet underskudd på 376 millioner kroner. Men 2019 var et bedre år enn de to foregående, skriver Oppland Arbeiderblad (OA).

Som så mange andre norske industribedrifter har også Dokka Fasteners måtte kutte ned på staben. I desember 2019 hadde bedriften 135 ansatte, mens i dag teller bedriften 90 årsverk. 28 av de ansatte er permitterte.

Dokka Fasteners leverer til store avanserte bolter til flere næringer, men først og fremst vindturbindindustrien. Men de leverer også mye til olje og gass.

Daglig leder i bedriften, Andre Klaseie, sier til OA at målet er å ha en lønnsom drift.

Det er det tyske storkonsernet Würth som eier Dokka Fasteners. Tyskerne har valgt å stå Dokka-selskapet bi i den omstillingsperioden bedriften nå er inne i. Det er nemlig store omstillinger i markedet for materiell til vindturbiner, skriver OA.

Til tross for et stort underskudd på 46 millioner, økte omsetningen i fjord med om lag 88 millioner kroner. Dette tilsvarer en vekst på 34 prosent, og omsetningen endte derfor på 344 millioner kroner.

Hvordan ser det ut så langt i koronaåret 2020? Jo, pilene peker riktig vei, men bedriften må bli mer lønnsom. Og det var den, helt til andre halvår tok til. Da ble det brått slutt, men totalt sett tror Klaseie at inneværende år vil bli bedre enn 2019. til tross for omsetningssvikt.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.156