23948sdkhjf

Filippinsk mannskap måtte jobbe to dager etter ankomst

De måtte jobber bare to-tre dager etter at de kom til Norge. Ikke vente på karantene-tiden på 10 dager. 71 personer ble smittet om bord på Hurtigruten.

NRK har møtt filippinere som jobbet på Hurtigruten i sommer, da selskapet ble rammet av et stort utbrudd. Hurtigruten har fått kritikk for hvordan de håndterte smitteubruddet. Nå forteller filippinere som arbeidet om bord på MS «Roald Amundsen» sin versjon av historien.

Til NRK sier de at de måtte jobbe bare to-tre dager etter ankomst til Norge. De ble ikke testet for korona. Og de fikk ikke sitte 10 dager i karantene, som er smittevernkravene fra norske myndigheter.

Totalt ble 71 personer smittet. 42 var mannskap, mens 29 var passasjerer. Dette visste ikke filippinerne før NRK opplyste dem om det under intervjuet.

I ettermiddag skal Hurtigruten legge fram sin rapport om hva som gikk galt da skipet deres ble åstedet for et omfattende lokalt smitteutbrudd i slutten av juli i år.

Filippinerne sier imidlertid at selskapet satte dem i livsfare ved at de måtte begynne å jobbe rett etter ankomst Norge.  De filippinske arbeiderne beskriver frykt, usikkerhet og dårlig informasjon om det som skjedde da de begynte å arbeide ved skipet. De har også kjent frykt senere.

Hurtigruten beklager overfor NRK at det filippinske mannskapet har kjent på frykten og at informasjonen har vært dårlig. Selskapet mener at det er høyt under taket i Hurtigruten, dette til tross for at filippinerne har fått klar beskjed om å ikke snakke med pressen om hva som skjedde i slutten av juli.

Torsdag formiddag melder dessuten Hurtigruten at de innstiller alle ekspedisjonscruise ut året. Planen var å igangsette disse cruisene i september i år, men disse er nå utsatt til januar 2021, grunnet smittesituasjonen både i Norge og i andre land.

– Hurtigruten følger utviklingen rundt Covid-19 nøye, og er proaktive når det gjelder helse og sikkerhet for våre gjester, besetning og ansatte, skriver Hurtigruten i pressemeldingen.

Du kan lese hele intervjuet med filippinerne her.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094