23948sdkhjf

Hurtigruten vil endre «hotell-skipet»

Etter at næringsministeren ga tydelig beskjed om at Hurtigruten brøt loven hotelldrift på MS «Fridtjof Nansen», endrer nå selskapet driften av skipet.

Skipet har ligget til kai i Hellesylt en stund og vært «hotell» for mannskapene som jobber med «Mission Impossible 7». En rekke fagforbund anmeldte Hurtigruten for å drive ulovlig hotell-virksomhet om bord på skipet, og næringsminister Iselin Nybø (V) sa at Hurtigruten må endre driften av skipet, og at selskapet brøt loven.

Nå svarer Hurtigruten med at de vil «være konstruktive og finne løsninger for MS «Fridtjof Nansen», heter det fra selskapet. -Det er på høy tid, sier Sjømannsforbundet, som var ett av forbundene som anmeldte Hurtigruten.

I en e-post til NRK skriver myndighetskontakt, Anne Marie Bjørnflaten, at utleie av skipet til en filmproduksjon er en helt ekstraordinær enkelthendelse. «Sjøfartsdirektoratet har avklart at bruken av skipet ligger godt innenfor NIS-forskriften, og dermed er lovlig».

Bjørnflaten sier videre at Hurtigruten nå er i dialog med departementet, tillitsvalgte og oppdragsgiver for å finne en løsning på situasjonen.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.109