23948sdkhjf

Gammel bilferje kan bli kystruteskip

En 50 år gammel bilferje kan bli ett av to erstatningsskip for kystruten fordi Havilas egne skip er forsinket.

Les også: Får ikke kystrute-skip ferdig i tide

Det melder NRK.

Det er snakk om at den 50 år gamle bilferje MS «Explorer» må steppe inn som erstatningsferje fordi to av Havilas nye skip til å trafikkere kystruten ikke blir ferdig i tide til 1. januar. Det andre skipet som settes inn på midlertidig basis er et cruiseskip, skriver NRK. Statskanalen har fått tinnsyn i et brev til Sjøfartsdirektoratet fra rederiet, det det går fram av Havila vurderer å leie inn skipene MS «Expedition» og MS «Bremen».

NRK skriver at «MS «Expedition» ble bygd som bilferga «Kattegat» i 1972, og har seilt som ferge i blant annet Danmark og Åland. I 2008 ble den bygd om til «Expedition», og seiler i dag som kystcruiseskip. Skipet har også seilt for konkurrenten: I 2009 leide Spitsbergen Travel, et datterselskap av Hurtigruten, inn skipet til cruisetrafikk rundt Svalbard».

MS «Bremen» er et ekspedisjonscruiseskip som inntil juni i år har seilt i Arktis og Antarktis for Hapag-Lloyd Cruises. Skipet ligger nå til kai i Rostock.

Les også: Nye kystruteskip blir forsinket

SJØSATT: Sist søndag ble to av skipene som skal trafikkere Kirkenes-Bergen fra nyttår av, sjøsatt i Tyrkia. FOTO: HAVILA

Forsinkelsene for Havila skaper problemer, men alt er ikke svart for rederiet som fra 1. januar skal seile på strekningen som Hurtigruten har hatt monopol på i en årrekke.

Sist søndag ble nemlig de to første skipene som skal settes i trafikk mellom Kirkenes og Bergen, sjøsatt. De har fått navnene «Havila Castor» og «Havila Capella».

Skipene blir bygget i Tyrkia og skal seile på naturgass, og har verdens største batteripakker om bord. Dermed blir det de mest miljøvennlige skipene på kystruten, går det fram av en pressemelding i forbindelse med sjøsettingen.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078