23948sdkhjf

Havila Holding tar over hele Volstad Maritime

Gjennom selskapet Sæviking AS har Havila Holding vært majoritetseier i Volstad Maritime. Nå kjøper de også resten av aksjene og blir ene-eier.

Havila-eier Njål Sævik kjenner Volstad Maritime svært godt som styremedlem i selskapet.

Han sier at når de nå fikk sjansen til å ta over også resten av aksjene, så så han på det som sjansen til å ta over noe som gir store framtidsmuligheter.

Offshore vind

- Volstad Maritime har en av de mest moderne subsea-flåtene i verden, det er en miljøvennlig flåte og de siste fem årene har 40 prosent av aktiviteten deres vært mot offshore vind. Dette er en interessant flåte med en god ordrereserve i et marked vi har tro på og er også en flåte som vil utfylle og styrke Havila som maritim aktør, sier Sævik.

Bygge bredde og styrke

Havilagruppen er eiere og inne i offshore-rederiene Havila Shipping og det færøyiske offshorerederiet Skansi i tillegg til rederiene Havila Kystruten og Smyril Line, som driv med passasjer- og godstransport.

Kjøper: Havila-eier Njål Sævik kjenner Volstad Maritime svært godt som styremedlem i selskapet. Nå kjøper Havila hele Volstad Maritime. Foto: Havila

- Som eneeier av Volstad Maritime og majoritetseier i Havila Shipping kan vi skape en god miks mellom olje/gass og offshore vind i tillegg til at vi kan bygge bredde og styrke opp mot markedet og innen drift av rederi.

Rundt 500 sjøfolk

Havila Shipping og Volstad Maritime har til sammen om lag 500 sjøfolk. Kjøpsavtalen som nå er inngått vil ikke betyr noen endring for disse. Samtidig vil man når avtalen nå er signert, gå inn i en prosess, for å se nærmere på hvordan man i felleskap kan hente ut fordeler og styrker mellom selskapene.

Volstad Maritime har seks skip, fem konstruksjonsskip (OCV) og et dykkerskip (DSV). De har om lag 250 sjøfolk og 20 ansatte på land. Havila Shipping driver 14 fartøy innen subsea, plattformforsyningsskip og områdeberedskap. Om bord i skipene er det 262 sjøfolk. I tillegg har Havila Shipping 14 ansatte i administrasjonen og kjøper tjenester innen blant annet crewing, lønn og innkjøp fra Havila Service.

Partane er enige om å ikke oppgi kjøpesum.

 

Kilde: Pressemelding fra Havila

KLIKK for alle artikler i Oppkjøp og samarbeid.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094