23948sdkhjf

Ber Hurtigruten avslutte «hotell-driften» av skip

- Hurtigruten bryter loven. Det mener næringsminister Iselin Nybø fra Venstre. Rederiet svarer med at de operer innenfor loven.

Det har blåst hardt rundt Hurtigruten de siste ukene. Nå er det skipet «Fridtjof Nansen» som er i sentrum, fordi skipet brukes som «hotell» for de som jobber med innspillingen av «Misson Impossible 7».

Det var Sjømannsforbundet som først tok tak i problemstillingen rundt om det er lov å bruke skipet som «hotell» under innspillingen eller ikke. Senere har Maskinistforbundet, Sjøoffiserforbundet og Fellesforbundet sluttet seg til kritikken.

Mandag var Nybø i møte med Hurtigruten, der også forbundene deltok.

– Vi har sagt til Hurtigruten at vår forståelse av loven er at dette kan de ikke gjøre i dag. Men vi har også gitt klar beskjed om at vi gjør en forskriftsendring for å presisere det i loven fremover, sier statsråden til NTB etter møtet.

Nybø har fått et klart inntrykk av at båten nå brukes som et hotell, der folk spiser, sover og bor.

– Min oppfordring til Hurtigruten er at de innretter seg etter det Næringsdepartementet mener er forståelsen av loven, nemlig at de ikke kan drive slik som i dag. Departementet har helt siden 2018 ment at dette er en type virksomhet man ikke kan drive når man har et NIS-registrert skip, sier statsråden mandag til NTB.

– Dette var et avklarende møte. Det er på mange måter en lettelse at statsråden er enig i vårt syn om at Hurtigruten har brutt loven, sier Fellesforbundets leder Jørn Eggum til NTB.

Selv mener Hurtigruten at selskapet ikke bryter loven.

– MS Fridtjof Nansens utleie som charter til en filmproduksjon er en helt ekstraordinær enkelthendelse. Dette redegjorde vi for i møtet, og vi forholder oss til at Sjøfartsdirektoratet har avklart at vi ligger godt innenfor NIS-regelverket, sier direktør for myndighetskontakt Anne Marit Bjørnflaten.

– Premisset om at Hurtigruten skal drive med hotellskip i konkurranse med norske hoteller, er helt feil. Vi har ingen planer om å skulle starte opp med hotellskip i konkurranse med norske hoteller, og det er heller ikke mulig å booke lugar om bord, sier hun til NTB.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
ECOFIVE-trålaren ble "Årets Skip 2023"
HAV Group satser på grønn omstilling for nærskipsfart
Stortinget sier ja til Aker BPs store utbyggingsprosjekter
SE VIDEO: Flyvende bil til himmelen i ny visjon for urban mobilitet
Kongsberg Maritime vinner Nor-Shippings 2023 Next Generation Ship Award
Skal behandle 600 kvm med stål
Andre Nordiske Medier

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109