23948sdkhjf

Gangbruer til besvær – Edda Wind tapte millioner

Nye gangbruer levert fra MacGregor har skapt store problemer for Edda Wind. Tre skip har blitt tatt ut av drift for å ordne opp i de tekniske problemene.

Det har ført til at Edda Winds resultater for fjerde kvartal i fjor ikke ble helt som forventet.

Selv om inntektene økte fra 84 til 131 millioner kroner fra samme kvartal i 2022, så faller EBITDA fra 55 millioner kroner i pluss til 12 millioner kroner i minus i fjerde kvartal i fjor.

Betydelige tekniske problemer

Det er Haugesunds Avis (HA) som skriver dette.

I en pressemelding som er utgitt i forbindelse med resultatframleggelsen for fjerde kvartal, opplyser adm. dir. Kenneth Walland at Edda Wind har hatt betydelige tekniske problemer med gangbruene på flere av skipene, og at dette har ført til at tre skip har vært ute av drift.

- Dette har gitt tapte inntekter, skriver han.

Ifølge HA er gangbruene levert av MacGregor, som har holder til i Kristiansand. Bruene som det har vært tekniske problemer med er prototyper, og disse har derfor vært mer utsatt for justeringer enn gangbruer som har vært i bruk en stund.

Beste i klassen

– Disse skal være blant de beste i klassen, men vi har opplevd problemer i oppstartsfasen med teknologien og softwaren, sier Lars Stubhaug i selskapets finansavdeling til lokalavisa.

Han erkjenner at det har vært uhell i forbindelse med bruk av gangbroene, men understreker at det ikke er en klar årsakssammenheng med utfordringene som har vært med broene.

«Edda Breeze» og «Edda Brint» har allerede vært til oppgradering, mens «Edda Boreas» ble tatt ut av drift i forrige måned.

Videre skriver HA at Edda Wind i februar solgte «Edda Passat», et salg som skal gjennomføres denne måneden. Dermed har selskapet tre servicefartøy for vindmøller, men har ytterligere åtte i bestilling. Tre skal leveres i år, ytterligere fire neste år, mens et siste kommer i 2026.

Godt rustet for framtiden

Edda Wind har en ordrereserve på 4,7 milliarder kroner. Selskapet er den største aktøren i markedet, og Stubhaug ser for seg at de med sterke eiere som ønsker vekst, er veldg godt posisjonert i markedet.

- Det er allerede en betydelig etterspørsel, sier Stubhaug.

– Vi forventer et godt inntektspotensial for vår flåte, avslutter direktør Walland i pressemeldingen.

Tall for MacGregor:

Kilde: Proff.no

Kilde: Haugesunds Avis

KLIKK for alle artikler i Offshore og havvind.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093