23948sdkhjf

PGS skal selge overflødig utstyr på SurplusHub

Som del av konsernets løfte om å gjennomføre initiativer for å utøve et tydeligere miljøansvar, har seismikkselskapet PGS inngått en samarbeidsavtale med norske SurplusHub, som operer en global nettbasert markedsplass for salg og kjøp av overskuddsutstyr og -materiell fra olje og gass- og shippingbransjen.  

Les også: Tøffe tall for seismikkselskap

Lagring, vedlikehold og mulig skraping av utstyr er kostbart, tidkrevende og langt fra miljøvennlig. PGS skal derfor bruke SurplusHub som plattform for å potensielt selge overflødig utstyr som andre selskaper kan ha glede av å gjenbruke. Dermed kan PGS også frigjøre verdier fra selskapets balanse. 

– Som del av PGS’ samfunnsansvarspolicy har vi gitt et løfte om å støtte en varsom tilnærming til miljøutfordringer og gjennomføre initiativer for å fremme et tydeligere miljøansvar. Samarbeidet med SurplusHub er et slikt initiativ, sier Rob Adams, operasjonsdirektør i PGS.  

SurplusHub.com er en nettbasert, automatisert markedsplass som kobler kjøpere sammen med selgere på verdensbasis, og gjør dem i stand til å forhandle og bli enige om å kjøpe og selge overskuddsutstyr fra olje- og gass- og shippingbransjene. Mange har beskrevet portalen som et slags «eBay» for brukt oljeutstyr». 

– Historisk sett har mange miljøinitiativer vært assosiert med økte kostnader. Hos SurplusHub tilsvarer miljøansvarlig handlinger økonomisk gevinst, ettersom vi gjør det mulig for selgere å frigjøre kontanter som ellers er fastlåst i selskapets balanse. Kjøpere kan på sin side redusere investeringskostnadene deres gjennom å anskaffe utstyr av topp kvalitet til betydelig lavere pris enn innkjøpskostnaden av nytt utstyr, sier Per Kåre Liland, daglig leder i SurplusHub 

Les også: Enighet med långiverne

Flere av verdens største oljeserviceselskaper bruker allerede plattformen for å avhende overflødig utstyr og materiell. For å godkjenne deltakerne på markedsplassen må hvert selskap gå gjennom en standard kvalifikasjonsprosess som inkluderer kredittgodkjenning gjennom Dun & Bradstreet.  

Tilførselen av PGS overskuddsutstyr til nettportalen har allerede startet. En betydelig mengde maritimt- og seismikkutstyr, samt annet overskuddsmateriell, vil bli oppført i ukene og månedene som kommer. 

PGS er marint geofysiskselskap som tilbyr et bredt spekter av seismikk- og reservoartjenester, inkludert anskaffelse, bildebehandling, tolkning og feltevaluering. Selskapets MultiClient-databibliotek er blant de største i seismikkindustrien, med moderne 3D-dekning i alle viktige offshore hydrokarbonprovinser i verden. Selskapet opererer på verdensbasis med hovedkontor i Oslo. 

 

Kilde: Pressemelding fra PGS

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078