23948sdkhjf

Politiet henlegger sak mot rederiet PGS

Fartøyet «Ramform Victory» kom i politiets søkelys etter at politiet hadde funnet 31 personer om bord uten arbeidstillatelse.

Men nå har rederiet som eier fartøyet, Petroleum Geo-Services, PSG, kommet med en redegjørelse som frikjenner både rederi og fartøy.

I opplag eller ikke

Stridens kjerne sto om fartøyet, som ligger til kai i Florø, er i drift eller ligger i opplag. Det har seg sånn at dersom det lå i opplag ville mannskapet om bord ikke hatt anledning til å jobbe uten arbeidstillatelse. De 31 personene om bord, som politiet avdekket ved en kontroll, kom fra land utenfor EU.

I en redegjørelse til politiet har PGS nå forklart at «Ramform Victory» ble tatt ut av opplag fordi rederiet nylig vant en større kontrakt i Brasil. Derfor ligger båten til kai i Florø for å bli klargjort til dette oppdraget, skriver Firdaposten.

Dialog med rederiet

Med denne forklaringen har derfor politiet nå lagt bort sakene mot mannskapet. I en pressemelding skriver politiet har de har vært i dialog med rederiet, og at dette har gitt en skriftlig forklaring som gir grunnlag for å konkludere med at samtlige av fartøyets mannskap kommer inn under de aktuelle unntaksbestemmelsene i loven.

Kilde: Firdaposten

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Kimek får dispensasjon
Acta Marine går for to nye metannoldrevne CSOV-skip designet av Ulstein
ByeMark Stål «reddet» av to andre lokale firmaer
AKVA Group med sin største byggekontrakt
ECOFIVE-trålaren ble "Årets Skip 2023"
HAV Group satser på grønn omstilling for nærskipsfart

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078