23948sdkhjf

Skal bygge ambulansekatamaran

Rødne Ambulanse signerer kontrakt med Brødrene Aa om levering av ambulansekatamaran til Ryfylkebassenget

Rødne Ambulanse, en del av L. Rødne og Sønner AS, har inngått kontrakt med Brødrene Aa om bygging av en ny 22 meter lang ambulansekatamaran. Rødne Ambulanse AS ble tidligere i år tildelt kontrakt for ambulansebåtdrift til øyene Ryfylkebassenget nord for Stavanger for perioden mai 2021 til mai 2027. Båten skal settes inn i driften av dette anbudet.

Rødne Ambulanse har stått for ambulansedriften i dette området i mange år. I dag blir tjenesten utført av Rygerdoktoren som ble levert av Brødrene Aa i 2002. Rygerdoktoren var ved levering verdens første kommersielle karbonfiberbåt, og den markerte samtidig et tidsskille for Brødrene Aa som verft med introduksjonen av karbonfiber som byggemateriale. Snart 20 år senere blir den nye ambulansebåten Rødnes båt nummer 21 fra Brødrene Aa, deres 12. i karbonfiber.

- Vi er naturligvis svært glade for at vi har fått denne kontrakten med Rødne, sier Tor Øyvin Aa, daglig leder i Brødrene Aa.

– Rødne viser seg igjen som den viktige kunden de er for oss, og som den gode samarbeidspartneren de har vært over mange 10-år. Det at vi kan levere fartøy til alle båtsegment som Rødne driver tjenester innenfor, både rutetransport, sightseeing og ambulansetjenester, bekrefter dette, sier Aa viere..

Den nye ambulansebåten gir en vesentlig forbedring av ambulansetilbudet i Ryfylket. Med en toppfart på 35 knop vil båten kunne respondere raskt på kritiske oppdrag og dekke store avstander på kort tid. Katamarandesignet gir en stabil og stødig båt med plass til et romslig ambulanserom utstyrt med moderne medisinsk utstyr. Det er også lagt stor vekt på å designe båten med gode tekniske løsninger som skal bidra til effektiv og rask håndtering av pasienter, noe som er viktig når liv og helse står på spill.

- For Rødne er det godt å se at 50 år med samarbeid med Brødrene Aa igjen kan bære frukter, og resultere i ytterligere nyvinninger, sier Lars André Rødne, daglig leder i Rødne Ambulanse.

- Det at det i tillegg er beredskapen i vårt nærmiljø som får ny båt tilfører en ekstra dimensjon for oss.

Bygging av båten tar til om kort tid og den skal være klar for levering til oppstart av driften i mai neste år.

Kilde: Pressemelding fra Brødrene Aa

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.203