23948sdkhjf

Investerer i koronaåret

Berget AS på Notodden klarte å snu et underskudd til et overskudd i fjor. Og i år ansettes det flere i bedriften.

Det er Telen som melder om Notodden-bedriften, som mot alle odds gjør det bra – også i koronaåret 2020. Fjoråret ble også godt, og endte med et overskudd på tomillioner kroner, mot et underskudd på 30 millioner i 2016.

Og i år? Joda, administrerende direktør Inge Flaten, innrømmer at de sliter med inntjeningen, men ordreboka er full, så han ser positivt på framtida. Så langt i år har bedriften ansatt 10 nye medarbeidere, og flere vil trolig komme til utover høsten – i samarbeid med NAV.

En av årsakene til Berget AS, som nå til sammen sysselsetter 120 personer ved to ulike avdelinger, er at selskapet sist høst inngikk en stor kontrakt med Kongsberg Gruppen om delleveranser til det omfattende våpensystemet NASAMS.

- Vi har mye å gjøre, ja. Og ordreboka er god, vi har fortsatt nesten et års omsetning i ordrereserve, som tilsvarer nesten 140 millioner kroner. Men sliter altså med inntjeningen sliter vi litt med, sier Flaten til lokalavisa Telen.

Årsaken til den dårlige inntjeningen er at nedgangen i oljemarkedet påvirker konkurransesituasjonen i markedet. Dette fordi det er mye lik teknologi og kompetanse i disse markedene.

- Men vi jobber med å redusere kostnadsnivå, eller å drive mer kostnadseffektivt, og for å opprettholde den kvaliteten og levereringssikkerheten vi har opparbeidet i markedet.

Flaten opplyser at bedriften i år skal investere for om lag 30 millioner kroner. Investeringene skal brukes til nye maskiner og ansatte.

Firmaet, som ble etablert i 1970, leverer kabler, elektronikk og finmekaniske deler til en rekke bransjer.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.093