23948sdkhjf

Tråleren hogges opp bit for bit

«Northguider» hogges bit for bit opp I Hinlopenstredet på Svalbard. Mer enn 100 tonn er fjernet fra reketråleren, som gikk på grunn i romjula 2018.

Det er NRK som skriver at reketråleren nå fjernes del for del, etter at arbeidet med å fjerne den havarerte reketråleren har tatt svært lang tid som følge av vanskelige arbeidsforhold.

NRK skriver at både styrhus, baug og trål er fjernet, og til sammen er nå mer enn 100 tonn fjernet og hogget opp. Reketråleren skal bit for bit fjernes helt. Oppdraget er risikofylt da det både er drivis og isbjørn i området det nederlandske selskapet Smit Salvage som har fått jobben, jobber på. Over vann brukes skjærebrennere, mens under vann er det lodd som fungerer som en giljotin.

Stål fra styrehus, baug og trål er fjernet, men drivis og isbjørn utfordrer den nordligste vrakfjerningen noensinne.

Kystverket følger arbeidet nøye. Til sammen er sju båter, to lektere og 82 mennesker i sving med å fjerne vraket. Operasjonen er unik i sitt slag. Aldri tidligere er det blitt foretatt en slik operasjon så langt nord. Det gjør arbeidet ekstra krevende.

Den aller største utfordringen er drivis.

– Det begynner å synes. Det er tatt en bit av baugen og en bit fra midten av styrehuset. Og så har de tatt trålbommer og en trålvinsj som var veldig tung, sier vaktleder Rune Bergstrøm i Kystverket til NRK.

Til sammen skal tråleren skjæres og deles opp i 50 biter.

Ingen ble skadet i den dramatiske redningsaksjonen etter havariet i romjula 2018.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078